Citește și: Faci duș zilnic? Iată ce greșeli să eviți

1. Femeile cu tenul uscat au cel mai mult de suferit în sezonul rece. Tenul uscat necesită aplicarea de creme foarte nutritive, bogate în acid hialuronic și vitamine. Tenul mixt și tenul seboreic impun utilizarea unor creme ușoare de hidratare, cu efect matifiant, la începutul zilei. Seara, nu trebuie uitată aplicarea cremelor anticomedogene și nici tratamentul local antiacneic.

2.Expunerea la temperaturi scăzute poate cauza uscarea și exfolierea buzelor. Pentru a contracara aceste efecte, e indicat să folosim balsamuri emoliente, care restabilesc nivelul de hidratare și protejează pielea sensibilă a buzelor.

Nu folosiți săpunul în mod exagerat, iarna. Usucă pielea!

3. Mâinile reprezintă una din cele mai agresate zone ale corpului în sezonul rece. Spălarea frecventă plus acțiunea frigului conduc la uscăciunea exagerată a pielii mâinilor. Le putem proteja și păstra fine prin aplicarea de creme și prin spălarea cu geluri de curățare (ce nu conțin săpun) special create pentru pielea sensibilă.

4. Pe durata iernii, e recomandat să folosiți pentru igiena corpului pentru uleiuri de duș, geluri lavante, creme de duș hidratante. În primele minute după duș aplicați pe corp creme, loțiuni foarte emoliente, care repară stratul subțire de la suprafața pielii ce se comportă ca o peliculă protectoare ( cunoscut ca și film hidrolipidic).

5. Crema cu factor de protecție solară este indispensabilă, chiar și atunci când soarele este ascuns în nori; efectele razelor UV asupra pielii sunt aceleași, indiferent de anotimp. Cu atât mai mult, în zilele însorite de iarnă razele soarelui sunt reflectate de zăpadă, astfel că zonele expuse la soare sunt pot fi afectate vizibil. Alegeți o cremă cu factor SPF adecvată fototipului dumneavoastră.

Temperaturile scăzute înrăutățesc semnificativ bolile de piele deja existente

6. Exfolierea periodică a tegumentului trebuie să țină seama de tipul de ten. Astfel îndepărtăm celulele moarte, oferind o hidratare în profunzime a epidermei. Exfolierea este necesară pentru regenerarea pielii, prevenirea comedoanelor, microchisturilor. Procedura poate fi realizată de către medic prin micodermabraziunace sau acasă cu ajutorul produselelor dermatocosmetice de gomaj recomandate de medicul dermatolog.

7.Unele afecțiuni dermatologice pot fi agravate de temperaturile foarte scăzute: dermatita atopică, psoriazisul, rozaceea, dermatita seboreică, ihtioză, keratoza pilară. Acestea necesită o îngrijire specială pe durata iernii și tratamente individualizate stabilite de medicul dermatolog. La inceputul sezonului rece, pacientii cu aceste afectiuni ar trebui sa se prezinte la medic pentru a preveni agravarea bolii.

Citește și: