Din dorința de a obține rapid o nuanță arămie a pielii, mulți dintre noi, odată ajunși la plajă, se așază comod la soare, fără a aplica minimă potecție. În doar câteva minute, pielea se înroșește. Durerea și usturimea devin aproape de nesuportat. Medicii dermatologi susțin că aproape 60 % dintre cei care adoră să facă plajă suferă arsuri solare. În loc să amelioreze situația, își fac și mai mult rău.
- Citește și: Remedii naturale pentru arsuri stomacale
Pielea arsă la plajă se vindecă greu
După ce ți-ai ars piele la soare, evită să porți haine care se lipesc de corp. Pielea are nevoie să respire mai ales că mecanismul de vindecare al arsurii presupune un flux mai mare de sânge către zona afectată. Hainele aderente cauzează vezicule și inflamări și mai puternice. Odată rezolvată problema îmbrăcămintei, evită să te dai pe piele afectată cu unguente parfumate. Și asta chiar dacă loțiunile conțin mult-lăudata aloe vera. Orice unguent ce conține și parfum înseamnă un adevărat dezastru pentru pielea arsă la soare.
Evită deshidratarea după ce te-ai ”copt” la soare
Corpul resimte o nevoie mai mare de hidratare după ce te-ai ”copt” la soare, așa că, bea cât mai multă apă. Specialiștii susțin că băuturile izotonice și sucurile naturale din fructe trebuie să nu lipsească . Acest lucru este esențial în următoarele 48 de ore după ce te-ai ales cu arsurile solare. Mai mult, dermatologii recomandă ca la duș, pielea arsă să nu fie exfoliată ci pur și simplu hidratată. În cazul în care apar pustulele cu lichid, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, nu le spargeți. Tentația de a le sparge e extrem de mare. Dacă nu reziști ”vânătorii” de pustule, atunci folosește un ac steril. Apoi utilizează o cremă cu antibiotic timp de 4-5 zile. Și încă o greșeală importantă de evitat: dacă la primele semne de suferință în urma expunerii la soare nu ai luat măsuri mergând la farmacie, orice medicament devine inutil ulterior, ba chiar riscă să facă mai mult rău.
Citește și: