Tonifiază
Cea mai bună tonifiere a picioarelor se obține prin sport. Mersul pe bicicletă sau pe jos, alergatul, urcatul scărilor, toate îți mențin picioarele în cea mai bună formă. Masajul te poate ajuta, de asemenea. La duș, folosește role din lemn sau alt material sau bile speciale cu care să masezi coapsele de sus în jos. Vei stimula astfel circulația sângelui și vei reuși în timp să îmbunătățești aspectul pielii. După duș, aplică un gel anticelulitic și continua masajul prin ciupituri ușoare. Făcut de două ori pe zi, timp de mai multe săptămâni, acest obicei te ajută să scapi de celulită și să ai picioare mai ferme.
Hidratează
O piele frumoasă este o piele hidratată, așa că fă din acest obicei regula numărul 1 de îngrijire. După fiecare duș, dar și de fiecare data când simți sau observi că pielea e uscată aplică un produs nutritive. Poate fi ulei, lapte, unt de corp, cremă, orice formula cu care tu te simți confortabil și care, bineînțeles, este potrivită tipului tău de piele. O piele cu tendință de uscare sau foarte aspră are nevoie de un produs mai onctuos, în timp ce pielea normal poate fi îngrijită zilnic cu un lapte hidratant.
Reguli la epilare
După fiecare epilare, pielea se irită și are nevoie de îngrijire și timp să se refacă, de aceea nu e indicat să te epilezi înainte de a ieși în oraș. Aplică un ulei foarte hidratant, potrivit pentru pielea sensibilă sau iritații care să se absoarbă rapid. Dacă încă simți durere atunci când folosești epilatorul, masează înainte piciorul cu un cub de gheață sau folosește o mănușă cu gel care se răcește în congelator. Epilatorul trebuie neapărat curățat după fiecare folosire. Dacă te epilezi cu lama, nu o folosi niciodată pe piela uscată sau doar umedă. Aplică mereu spumă specială pentru epilare sau măcar gel de duș.
Cum previi creșterea firelor de păr sub piele
Folosește un scrub înainte de fiecare epilare, pentru a preveni această problemă. Poate fi un produs din comerț sau unul natural, preparat acasă, dintr-un produs cu rol exfoliant – zahăr, sare de mare, mălai, zaț de cafea- și altul care să îi dea consistența unui gel – ulei, miere. Umezește pielea cu apă caldă timp de câteva minute, pentru a deschide porii, apoi masează produsul circular pe picioare. La final, clătește bine.
Îngrijește talpile și călcâiele
Pregătește un lighean cu apă caldă, adaugă puțin ulei de măsline și un pumn de sare de mare. Ține picioarele 10 minute în acest amestec, apoi, cu o piatră ponce sau o pilă specială de picioare, curăță călcâiele și tălpile, ca să începărtezi pielea îngroșată. Aplică apoi un exfoliant pentru tălpi și masează-l ușor cu mâna. Lasă-l 2-3 minute înainte de a te clăti. La final, aplică o cremă cu rol reparator pe toată talpa și poartă o pereche de șosete pentru hidratare în profunzime. E bine ca această îngrijire să aibă loc seara, astfel încât crema să acționeze pe toată durata nopții.
Sursa foto: Flickr.com