Unele dimineți pot fi mai aglomerate, așa că trebuie să îți poți adapta rutina de îngrijire și pregătire în funcție de timpul disponibil. Iată câteva sfaturi utile ca să reduci timpul pe care îl petreci aplicându-ți machiajul:

Sortează-ți produsele pentru o utilizare mai rapidă

De multe ori, se întâmplă să petreci în fața oglinzii mai mult timp decât ai vrea. Fără să realizezi, poți pierde timp alegând nuanța potrivită de fard sau căutând mascara pe care vrei să o folosești. Eliminând acest timp neproductiv, vei ajunge să îți aplici machiajul mai rapid.

În primul rând, trebuie să îți sortezi produsele, ca să mergi la țintă. Începe prin a păstra astfel de produse pentru ten într-un loc special, în care nu le amesteci cu alte produse: poate fi vorba de un organizator pentru machiaj sau de un simplu sertar. Apoi, sortează produsele în funcție de două criterii. Primul este tipul produsului; e bine să separi produsele în funcție de destinația lor: buze, ochi sau ten. Al doilea criteriu este modul în care utilizezi produsele sau stilul acestora. Vei pierde timp dacă machiajele de seară sunt amestecate cu cele de zi, de exemplu.

Pentru aplicarea fondului de ten, folosește un burete în loc de pensule

Dacă obișnuiești să folosești pensule ca să aplici fondul de ten, e bine să știi că aceasta nu e cea mai rapidă metodă. Așa că, atunci când te grăbești, e bine să le înlocuiești cu un burete, în special pentru fond de ten lichid, pudră sau corector. Evită să îl folosești însă pentru fondul de ten cu textură spumoasă, deoarece va irosi mult produs. Bineînțeles, există și metoda aplicării cu degetele, însă aceasta are rezultatele cele mai slabe: produsul nu se întinde uniform și pot rămâne urme inestetice.

Prioritizează pașii de machiaj

Atunci când ai doar câteva minute să te machiezi, va trebui să faci un compromis și să renunți la cel puțin câțiva din pașii obișnuiți. De aceea, va trebui să știi la ce ești dispusă să renunți și ce vrei neapărat să păstrezi din pașii tăi obișnuiți de machiaj. În ceea ce privește prioritățile, poate fi vorba de folosirea corectorului sau a fondului de ten, de aplicarea unei mascara sau de folosirea unui ruj.

Renunță la produsele a căror aplicare durează mai mult

Dacă ai puțin timp la dispoziție, atunci e bine să eviți produsele a căror aplicare are nevoie de multă precizie. Un exemplu este eyelinerul: nu îl poți aplica în grabă, deoarece chiar și cea mai mică imperfecțiune va fi vizibilă. De asemenea, corectarea eventualelor greșeli îți va răpi timp prețios. Creionul de buze este un alt produs pe care nu ar trebui să îl folosești atunci când te grăbești.

Ai o idee sofisticată care presupune aplicarea a cel puțin trei farduri de ochi? E mai bine să o încerci atunci când nu te grăbești. În schimb, poți folosi în mod uzual chiar și un singur tip de fard. Spre exemplu, Gigi Hadid a fost fotografiată cu un machiaj făcut în grabă, în cel mult 15 minute, dar rezultatele au fost apreciate, potrivit Allure. Dacă vrei să te inspiri din machiajul ei eficient, poți folosi fond de ten, iluminator, blush, mascara, un gloss sau un ruj cu textură ușoară și pastelată și puțin fard de ochi, în nuanțe delicate de roz.

Sursă foto: Shutterstock