Pentru a putea înțelege și pentru a putea lupta împotriva petelor pigmentare, trebuie mai întâi să aflăm ce sunt acestea și de ce apar. Am aflat de la Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România tot ce trebuie să știm despre petele pigmentare.

Ce sunt petele pigmentare?

Petele pigmentare sunt rezultatul hiperactivității melanocitelor, celulele responsabile pentru producția de melanină din piele. Melanina este substanța care oferă culoare pielii. Din punct de vedere medical petele nu afectează sănătatea, dar nu putem ignora faptul că sunt inestetice. Acestea pot avea mai multe cauze: hormonale, urmele post-acnee sau soarele.

Este o certitudine că soarele este cel mai mare dușman al pielii. De aceea, pentru a lupta împotriva petelor, primul pas este să prevenim, prin folosirea protecției SPF. Produsele cu factor de protecție sunt esențiale indiferent că afară este soare, nor, plouă sau ninge. Razele UV pătrund prin nori și pot provoca îmbătrânire prematură, pete pigmentare și alte neplăceri.

Trebuie să mergi la cabinetul de cosmetică!

Ce faci însă dacă ai deja pete inestetice de care vrei să scapi? În acest caz este necesar să vizitezi cabinetul de cosmetică. De ce? Pentru că doar un profesionist poate pune un diagnostic corect, și împreună puteți începe un program de tratament. Acesta include în primul rând peeling chimic, cu o concentrație mare de acizi din fructe, permisă doar în saloanele de înfrumusețare.

Cum acționează tratamentele cosmetice?

Aceste peelinguri înlătură straturile superioare ale epidermei, fac loc celulelor noi și sănătoase să se formeze, contribuind în același timp la estomparea petelor și la uniformizarea tenului. De asemenea, tratamentul cosmetic include mai mulți pași și produse profesionale care susțin sănătatea pielii, luptă împotriva îmbătrânirii premature și redau acea strălucire sănătoasă după care orice femeie tânjește.

Bineînțeles, pentru rezultate vizibile, ai nevoie de consecvență și răbdare. Esteticiana nu poate face minuni într-o oră pe lună, ceea ce faci acasă prelungește efectele tratamentului cosmetic sau le anulează.

Ce ingrediente luptă împotriva petelor pigmentare?

O îngrijire corespunzătoare zilnică include trei pași. Demachiere, tonifiere și un produs de hidratare care să conțină factor de protecție SPF. Produsele de îngrijire pentru acasă trebuie să conțină și ele ingrediente care luptă împotriva petelor. Printre acestea se numără algele marine bogate în nutrienți, palmitat de retinol (vitamina A) și acid kojic care contribuie la uniformizarea pielii și lemnul dulce care redă luminozitatea și vitalitatea, în timp ce estompează petele.

Indiferent ce soluții alegi pentru sănătatea pielii, mergi pe mâna unui profesionist. Nu uita de îngrijirea zilnică și mai ales de protecția SPF – în felul acesta previi problemele și îți menții tenul tânăr pentru cât mai mult timp!

Citește și – Măști antirid din ingrediente naturale

Cum alegi corect demachiantul?

Un pas foarte important din îngrijirea zilnică este demachierea dimineața și seara. Alege produse în funcție de tipul tău de ten. Dacă ai tenul uscat, caută un lapte demachiant sau produse cremoase demachiante. În cazul în care ai tenul gras, caută o spumă sau un gel demachiant cu care să te speli pe față și care să curețe în profunzime. Atenție să nu fie prea agresiv și să-ți usuce tenul. Dacă ai tenul sensibil, predispus la roșeață sau se irită ușor, alege apa micelara.

Folosește produse cu SPF!

Pentru a preveni apariția petelor pigmentare este obligatoriu să folosești produse cu factor de protecție solară. Și nu este vorba doar despre pete pigmentare, ci și despre iritații ale pielii, arsuri, înroșirea tenului. Iar dacă acestea se pot trata, gândește-te că există un pericol mult mai mare cauzat de radiațiile solare – cancerul de piele. Așa că în fiecare zi folosește produse cu SPF de la 15 la 30 când ești în oraș, pe stradă, iar când te expui mai multe ore pe zi, la mare sau la munte, alege un factor de protecție minimum 30.

Foto: 123rf

Citește și – 10 reguli de frumusețe pe care orice femeie trebuie să le respecte