Adesea, după o vacanţă petrecută la mare, apar acumulări de melanină în zonele mai sensibile, care este un pigment din piele secretat de melanocite cu are rol de protecţie. În general, aceste pete apar în urma unor arsuri la nivelul pielii, provocate de razele ultraviolete, mai exact de cele de tip B. Specialistul Diana Marandiuc, trainer Naturys România, are câteva recomandări.

Folosește creme speciale pentru a scăpa de hiperpigmentări ale pielii

Pentru a scăpa de hiperpigmentările existente, cel mai bun remediu constă în folosirea unor creme, serum-uri destinate acestei probleme. Aceste produse ar trebuie să aibă la bază ingrediente cum ar fi: extracte de rodie, betaină, arbutină, care acţionează asupra pigmentării printr-un efect inhibitor al melanogenezei. Pe lângă efectul promis de către acestea, ele au şi rolul de a exfolia gentil şi de a oferi luminozitate pielii, netezesc textura tenului şi hidratează în profunzime.

Exfoliază pielea o dată pe săptămână!

O altă regulă importantă pe care trebuie să o respecți dacă dorești să luminezi tenul pătat de soare este exfolierea pielii o dată pe săptămână cu scopul de a elimina celulele moarte depozitate. Exfolierea grăbește și regenerarea celulară. Se va apela la exfolianţi de tip scrub, dar dacă pielea este sensibilă se va folosi un peeling enzimatic, care are la bază enzime vegetale, cum ar fi papaya, ananas, gluconalactona etc.

Folosește creme cu factor de protecție solară în orice anotimp!

Cea mai bună metodă de prevenţie a petelor hiperpigmentare este utilizarea zilnică a cremelor cu factor de protecţie solară, nu doar în anotimpul cald. Se recomandă utilizarea cremelor de faţă care conţin filtre minerale cu un factor de protecţie SPF50, atât împotriva razelor UVA, cât şi a celor UVB, mai ales cînd folosești crema sau serum-uri, care au rolul de a lumina şi a exfolia superficial pielea. Trebuie utilizată în fiecare zi a anului, indiferent de anotimp sau condiţii meteo.

Foto: 123rf

Citește și – Probleme de frumusețe care apar pe timpul verii. Cum le rezolvi cu ajutorul naturii