În ce mod poate fi acesta modificat? În primul rând, acesta poate deveni mai rezistent, trăsăturile pot fi puse în valoare mai bine, iar produsele folosite se pot combina mult mai ușor.

Conturează sprâncenele

Există numeroase discuții legate de felul în care ar trebui să ne conturăm sprâncenele și cum facem, de fapt, acest lucru? Fie nu ne ocupăm deloc de ele, lăsându-le exact așa cum sunt, fie folosim creioane sau alte produse mult prea închise, nepotrivite așadar fizionomiei. O variantă sigură este alegerea unui fard de sprâncene în nuanțe de gri, așadar o culoare intermediară care poate fi folosită și de persoanele blonde, și de brunete. Înainte de a aplica fardul, periază sprâncenele în sus, completează spațiile dintre fire cu fard, apoi periază din nou, uniformizându-le.

Șterge urmele

Dacă optezi pentru un machiaj puternic în zona ochilor, asigură-te că la final ai curățat tenul de orice urmă de fard căzut. Doar nu vrei să arăți nimănui că ai creat machiajul în doar câteva minute, pe grabă, nu-i așa? Imaginea ta trebuie să fie fără cusur! Și dacă tot suntem la capitolul machiaj, folosește atât pentru ten, cât și pentru ochi, o bază de machiaj (cunoscută sub denumirea de primer) care face ca fardul de ochi și fondul de ten să reziste cât mai mult pe piele, fără a se estompa.

O culoare rezistentă

Este bine să îți conturezi buzele din mai multe motive: poți corecta eventualele asimetrii și poți prelungi rezistența rujului pe buze. De cele mai multe ori, ignorăm acest pas, chiar dacă observăm că rujul dispare repede de pe buze. Important este să alegi o culoare de creion apropiată de cea a rujului, pentru a nu exista diferențe sesizabile.

Copyright: yeko / 123RF Stock Photo