Ca să aflăm răspunsurile la aceste întrebări am apelat la ajutorul specialistului.

„Pentru a îngriji corect părul vopsit,  trebuie să apelezi în primul rând la o linie specială, care conține ingrediente necesare nevoilor pe care le are acest tip de păr”, spune Arabella Zadic, membru în echipa Wella Top Team.

Mai mult decât atât, este extrem de important să înțelegi că, odată ce l-ai vopsit, părul își schimbă structura complet și are nevoi diferite față de cele ale unui păr natural.

Care sunt ingredientele de care părul vopsit are nevoie?

Vitamina E, un puternic antioxidant, îți protejează părul împotriva poluării și a radicalilor liberi. Pe lângă vitamine și hidratare, părul are nevoie și de un ingredient care să mențină culoarea. Specialista Arabella Zadic ne recomandă acidul glioxilic.

Vezi și – 5 trucuri pentru a păstra culoarea părului blond mai mult timp (VIDEO)

Cum aplici șamponul pe părul vopsit?

Cel mai indicat este să alegi un șampon pe bază de acid glioxilic. Mai mult decât atât, dacă vrei ca șamponul tău să dea rezultate, este bine să alegi o variantă în funcție de textura părului tău.

De ce trebuie să alegi în funcție de tipul de păr? Fiecare șampon, în funcție de scopul pentru care a fost creat, are o anumită concentrație de ingrediente active. Dacă vrei ca ele să funcționeze trebuie să optezi pentru varianta potrivită ție!

Arabella Zadic recomandă: „Șamponezi bine, insistând în mod special pe zona de contur, efectuând un ușor masaj circular cu buricele degetelor. Apoi clătești din abundență. Următorul pas este să tamponezi ușor părul cu un prosop. La final, aplici pe lungimi, evitând scalpul un balsam sau o mască.

Când aplici balsam și când aplici mască?

Balsamul este recomandat persoanelor care se spală ceva mai des pe păr (1-3 zile) sau celor care au un fir mai subțire. Însă dacă ai părul mai gros și uscat și dacă te speli pe cap o dată la 5 zile, poți folosi o mască.

Ce faci după ce ai aplicat tratamentele?

Atât în cazul balsamului, cât și al măștii,  produsul se distribuie uniform, iar apoi trebuie să îți piepteni părul ud pentru a-l descurca. Părul se clătește apoi foarte bine, cu apă fierbinte. „Dacă simți nevoia, poți apela și la un balsam de tip leave-in, ce rămâne pe păr și îi conferă un plus de catifelare și strălucire”, spune specialistul.

Citește și – Cum îți vopsești părul cu metode naturale?