Multe persoane cred că, dacă ai părul ondulat, nu trebuie să îți pierzi foarte mult timp în fața oglinzii pentru că, oricum, acesta este ca și coafat. Părul ondulat vine însă la pachet și cu dezavantaje: se usucă mai repede, își schimbă structura în funcție de gradul de umiditate din mediu, vârfurile se despică mai repede. În plus, dacă încerci să îl piepteni, pare că stă să explodeze.

1. Cât de des îl speli?

Spălatul frecvent accentuează uscarea părului. De asemenea, agresezi părul și atunci când aplici de două ori șampon pe păr. O singură aplicare, în zona scalpului, urmată de un masaj capilar de câteva minute, astfel încât produsul să acționeze, este suficient. Două aplicări pot fi utile doar atunci când folosești produse de styling în exces.

2. Balsam folosești?

Cea mai importantă regulă în cazul părului ondulat este să îl hidratezi. Balsam poate fi o modalitate eficientă de a face acest lucru. Important este să îl aplici pe lungimea părului, deci nu pe scalp, pentru că se va îngrășa repede. Nu clăti imediat!

3. Cum îl aranjezi părul ondulat?

Cea mai eficientă metodă de a usca părul ondulat este să folosești cu uscător de păr cu difuzor, la o temperatură mai mică. Aplică produse de styling doar pe lungime, și în cantități reduse. Și, foarte important, nu-l mai pieptăna atât de des.

Photo credit: Francesca Cappa / Foter / CC BY