Din cauza frigului, suntem nevoite să purtăm căciuli sau fulare din materiale sintetice, care se transformă în inamicii părului. Acesta se electrizează incontrolabil și cu greu îl poți rearanja în forma sa inițială. Arabella Zadic, specialist în hairstyling, sugerează câteva posibile cauze ale apariției acestui fenomen și, implicit, și soluții care să te scutească, de acum încolo, de această problemă. „Frigul usucă părul și îl face să fie mai receptiv la electricitatea statică, ajungând astfel să nu ne mai asculte”, explică Arabella Zadic.

1. Nu există un tip de păr predispus la electrizare. Toate tipurile de păr se electrizează, explică specialista, atât cel fin, cât și cel des. Ce face diferența? O posibilă explicație este folosirea unei cantități mai mari de șampon.

2. Materialele sintetice sunt bune conducătoare electrice. Așa că este de la sine înțeles că părul ți se va electriza mai repede dacă începi să porți căciuli care nu sunt confecționate din materiale naturale.

Ce poți face pentru a evita părul electrizat?

– Clătește părul cu apă rece, care neutralizează acest efect. În plus, îi oferă părului strălucire și ajută la sigilarea cuticulei.

– Caută un tratament cosmetic pentru vârfuri despicate sau anti-frizz și piaptănă-ți părul cu o perie pe care ai stropit-o cu acest tratament. Așa asiguri o stare de cumințenie definitivă. Dacă simți pe parcursul zilei că parul ți se mai usucă, reaplică produsul.

– Alege o perie cu fire de păr natural pentru a neutraliza efectul electric.

– Folosește un șampon hrănitor ca să atenuezi încărcătura electrică a firelor de păr. Nu uita! ”Temperatura la care îți usuci părul cu foehnul nu influențează în niciun fel tendința de electrizare a părului. Tot ce contează iarna este să îți iei puloverul de cașmir înainte să îți usuci părul”, concluzionează specialista.

 

Copyright: luanateutzi / 123RF Stock Photo