În timp ce unele persoane se bucură, în sfârșit, de un păr sănătos, strălucitor, care nu se mai îngrașă atât de repede, altele se situează la polul opus. Din fericire, pentru fiecare dintre situații există soluții salvatoare.

Lungimea potrivită

Arabella Zadic, stilist Wella Professionals, recomandă ca lungimea aleasă să se adapteze schimbările prin care trece și forma feței: “Din punctul meu de vedere, cea mai bună lungime pentru această perioadă este cea care se încadrează între nivelul bărbiei și nivelul umerilor.

Având în vedere faptul că, în această perioadă femeia trece prin câteva transformări (luarea în greutate, fața devine mai rotundă, trăsăturile se pot modifica ușor în unele cazuri), o tunsoare prea scurtă ar putea scoate în evidență rotunjimea feței”, precizeaza Arabella. “Pe când, un păr prea lung nu reprezintă o soluție la îndemână. De ce? Pentru că, odată ce vei înanta în sarcină, îți va fi din ce în ce mai dificil să îl speli și să îl întreții”, explică specialista.

Trucuri de styling

O cărare într-o parte sau un breton în cădere pot cotribui la alungirea vizuală a feței – se știe că o cărare pe mijloc oferă impresia unei fețe rotunde. ”Forma întregii tunsori este bine să fie realizată în trepte pentru mai mult volum și mișcare naturală în păr. Multe femei se gândesc la o schimbare de formă cu puțin timp înainte de a naște, altele recurg la o schimbare de look după evenimentul Z. De ce? Pentru ca o ajută în cazul în care se va simți mai puțin atractivă sau prinsă în rutină”, adaugă Arabella.

Atenție la…

Produsele de îngrijire și styling folosite în această perioadă. Cel mai bine este să te orientezi către variante naturale, care să nu agreseze scalpul. De asemenea, folosește uscătorul de păr la o temperatură mai mică. În sarcină, temperatura corporală este, din oficiu, mai ridicată.

Copyright: dariya2 / 123RF Stock Photo