Un păr vopsit este unul care are nevoie de produse de întreținere special concepute pentru el, fie că vorbim despre șampon, balsam sau mască, întrucât toate acestea sunt adaptate structurii firului de păr. „Rolul lor? Să mențină culoarea și strălucirea părului”, spune Vali Sava, stilist Londa Professional.

Un spălat ca la carte

1. Șamponează, clătește foarte bine, apoi aplică balsamul. Atunci când folosești balsamul nu este necesar să mai folosești și masca. În timp ce balsamul este un tratament expres, masca are nevoie de câteva minute (5-10 minute) pentru a acționa, fiind un produs mai concentrat. Cel mai bine este să alternezi, săptămânal, folosirea balsamului și a măștii.

2. Temperatura apei nu trebuie să fie foarte ridicată. Atunci când este fierbinte, apa fragilizează structura firului de păr și, în acest caz, și culoarea acestuia.

3. Folosește mai puține produse de styling – „nu exagerați cu placa. Aceasta usucă excesiv și duce la pierderea pigmenților din păr. Rezultatul? Parul devine mat, inexpresiv și casant“, adaugă Vali Sava.

Sursa foto:123rf.com