Chiar și părul ondulat poate fi tuns scurt?

Părul ondulat este o provocare pentru oricine, indiferent de lungimea acestuia. De regulă, în cazul acestui tip de păr, cea mai scurtă lungime recomandată este până în dreptul bărbiei, întrucât o tunsoare foarte scurtă întinerește mult prea mult chipul. Cu toate acestea, existăși excepții de la regulă, de aceea cel mai bine este să te lași pe mâna unui specialist priceput.

Trebuie tuns mai des

Dacă ai părul lung, îți permiți să amâni următoarea vizită la salon. În cazul unui păr scurt, frecvența programărilor crește odată cu creșterea părului. O dată la patru-șase săptămâni este recomandat să mergi pentru un retuș, dacă vrei ca părul să arate impecabil mereu.

Când usuci un păr scurt și ondulat…

Dacă îl speli înainte de a merge la culcare, asigură-te că este uscat în întregime, altfel te vei trezi cu o formă a părului greu de îndreptat și, cel mai sigur, va trebui să îl speli din nou. De asemenea, dacă vrei să porți pălării vara sau alte accesorii care să-l protejeze de soare, trebuie să știi că le vei purta toată ziua. Din cauza transpirației sau chiar a presiunii pălăriei, părul își va pierde volumul și nu va mai arăta bine.

Un păr scurt necesită ai multă sau mai puțină îngrijire?

Ai putea crede că dacă te tunzi scurt ai scăpat de grija aranjării lui dimineața. Nu e chiar așa! Dacă tunsoarea este foarte scurtă, ai dreptate. O scurtă privire în oglindă este suficientă pentru a-ți revizui lookul. Dacă însă tunsoare include și un breton sau are mult volum în partea din spate, atunci timpul petrecut în fața oglinzii crește.

 

Copyright: puhhha / 123RF Stock Photo