CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În timpul sezonului estival este recomandat să ne expunem cu grijă la razele soarelui, fără a petrece timp îndelungat la plajă. Dacă vrei să ai un păr frumos când mergi la mare, e important să folosești coloranți și produse cu protecție solară, pentru a împiedica uscarea părului sau pierderea intensității culorii acestuia.

Cum să ai un păr frumos când mergi la mare. Atenție la razele solare

Razele UVA duc la deshidratarea și distrugerea cuticulele firelor de păr, oferindu-i părului un aspect uscat. Pe de altă parte, razele UVB distrug pigmenții podoabei capilare, indiferent că vorbim despre pigmenți naturali sau artificiali.

Podoaba capilară este alcătuită din keratină în proporție de 70-80%, îmbogățită cu aminoacizi, pigmenți, grăsimi și minerale (zinc, cupru, mangan, fier, sulf, crom). Din compoziția ei fac parte și lipidele, apa și vitaminele A, B, C, PP, H. Așadar, pentru a ne păstra elasticitatea, volumul și flexibilitatea firelor de par, este recomandat să-i acordăm părului o protecție suplimentară.

Cum să ai un păr frumos când mergi la mare. Protejează-ți părul de factori agresivi

Să nu uităm de cei mai agresivi factori care ne impactează părul în timpul sezonului estival:

Apa mării/oceanului

Apa sărată afectează proteinele firelor de păr, iar sarea are capacitatea de a pătrunde în firul de păr și de a-l deteriora. De altfel, din cauza valurilor de căldură, părul se usucă, iar firele de păr sunt distruse. Tot vara, pielea capului transpiră mai mult decât de obicei, iar părul se usucă și mai tare.

Clorul din piscine

Clorul și celelalte substanțe chimice care se găsesc în piscine afectează și ele firul de păr. Vă recomandăm ca înainte de a intra într-o piscină, să vă umeziți podoaba capilară cu apă curată, deoarece părul ud rezistă mai bine la contactul cu clorul din apă.

Citește și: Cum obții un bronz uniform și frumos, fără să-ți arzi pielea

Cum să ai un păr frumos când mergi la mare. Produse de îngrijire recomandate

În timpul verii, părul trebuie spălat mai des decât în restul anotimpurilor. Este bine să folosești se produse de îngrijire fără alcool deoarece acesta usucă părul. Ar fi bine să utilizezi un șampon de hidratare, un balsam ori o mască de păr pentru protecție. Apa cu care clătești părul trebuie să fie călduță spre rece, niciodată fierbinte.

Citește și: Cum îți îngrijești părul când mergi la sală

Cum să ai un păr frumos când mergi la mare. Cum îl vopsești

De asemenea, acordă o atenție deosebită alegerii vopselei de păr mai ales în sezonul cald. Alegerea unui colorant semi-permanent este ideală deoarece un astfel de produs se îndepartează ușor, după spălări repetate. Așadar, vei avea libertatea de a alege să revii la culoarea inițială, fără a fi nevoie de un timp de așteptare îndelungat. Totodată, de fiecare dată când te vopsești, părul își modifică textura. Astfel, ajunge să fie mai ușor de aranjat dearece foliculul de păr se deschide și devine mai ușor de creat volumul.

Citește și:

Îngrijirea părului pe timp de vară. Rutina perfectă în doar 4 pași

Sursa foto: 123rf.com