Descoperă care este povestea brandului care a făcut furori în garderoba pasionaților de streetwear, din rândurile de mai jos!

Începuturile brandului Fila

Fila vine din țara în care moda a fost mereu la ea acasă – Italia. Mai exact în Biella, la poalele Alpilor, acolo unde frații Fila au pus bazele unui magazin de produse textile de primă calitate, destinate localnicilor pasionați de alpinism. Cu timpul, s-au specializat și în producerea de încălțăminte Fila.

Companiei Fila i-a luat aproape 10 ani să-și schimbe statutul din mic producător în producător național de articole sport, datorită calității care i-a făcut cunoscuți peste tot în lume. În 1942, după o fuziune cu o altă firmă producătoare de țesături, compania câștigă numele de Fratelli Fila, care produce articole sport de înaltă calitate.

Globalizarea Fila și debutul în lumea sportului

Merite deosebite în globalizarea brandului Fila i se atribuie lui Enrico Frachey, directorul general al companiei din anii ‘60, care adaptează linia creativă. Începând cu anii ‘70, Fila își asociază numele cu sportivi de top, care transformă brandul într-un rival puternic pentru companii precum Nike, Puma sau Adidas.

În 1973, brandul italian Fila a debutat în lumea tenisului, s-a făcut remarcat în baschet și nu a stat departe nici de lumea sporturilor de iarnă. În anii ‘70, Fila colaborează cu legenda de tenis din Suedia, Bjorn Borg. Încă din acel moment, marca Fila a câștigat o popularitate imensă. Pe lângă Bjorn Borg, Fila a sponsorizat cu echipamente și alte vedete din lumea tenisului, precum Jennifer Capriati, Monica Seles și Boris Becker.

În anii care urmează, oferta de încălțăminte Fila a fost disponibilă pentru numeroase discipline sportive, precum fotbalul, baseball-ul sau fotbalul. Printre cei mai faimoși jucători de baschet care au purtat încălțăminte sport Fila se numără Grant Hill, de la Detroit Pistons.

Brandul Fila în anii ‘90

Anii ‘90 au adus brandului Fila câștiguri enorme, datorită colaborării cu rapperul american NAS. Astfel, Fila ajunge în toate studiourile de muzică si de modă din New York. În plus, celebrul rapper Tupac Shakur a continuat popularizarea mărcii Fila, purtând pantofii de baschet Fila Grant Hill.

Fila după anii 2000

După anii 2000, brandul a suferit schimbări majore și s-a înscris în rândul celor mai mari branduri de articole sport din lume. Din 2007, sediul central al companiei s-a mutat în Coreea de Sud. Printre cele mai populare linii ale brandului se numără Fila Heritage și Fila Shoes, extrem de populari printre pasionații de modă.

Astăzi, Filă oferă iubitorilor de haine sport tot felul de articole, de la tricouri, hanorace, bluze și treninguri până la pantofi sport pentru damă, copii și bărbați. La aceste categorii se adaugă și accesorii cool, precum borsetele și rucsacurile, care completează de minune orice ținută.

Fila și-a dorit întotdeauna să satisfacă cele mai înalte cerințe în materie de sport și modă. Indiferent dacă vorbim despre încălțăminte sport, haine sau accesorii, Fila se bazează pe o construcție de excepție.