Cum cureți pantofii din piele

Pantofii din piele naturală sunt mult mai confortabili și mai rezistenți decât încălțămintea realizată din materiale sintetice. Însă, pentru a te bucura de ei pentru o perioadă mai lungă de timp, este important să îi îngrijești corespunzător, astfel încât să-și păstreze aspectul impecabil. În ceea ce privește curățarea pantofilor din piele, utilizează soluții profesionale, pe care le poți achiziționa din magazinele de încălțăminte. Însă, nu este indicat să folosești detergenți agresivi, fiindcă aceștia pot deteriora foarte ușor materialul. 

Cel mai bine ar fi să îndepărtezi praful și murdăria de pe pantofii de piele, folosind o lavetă sau o perie uscată. Apoi, curăță-i cu o lavetă umedă, îmbibată în apă caldă, în care ai adăugat două picături de săpun de mâini sau șampon pentru bebeluși. Încearcă să cureți pantofii cu mișcări circulare, blânde, după care, șterge-i cu o perie sau un prosop curat.

Dacă ți-ai udat pantofii din piele naturală și îți e teamă că își vor pierde forma, poți folosi puțin ulei de ricin, aplicat pe o lavetă. Tamponează ușor suprafața pantofilor și lasă uleiul să acționeze.

Cum cureți poșetele din piele

Gențile din piele sunt cele mai dorite accesorii, așa că, dacă ai o astfel de poșetă în garderoba ta, este important să o întreții corespunzător. Dacă geanta ta de piele este pătată, o poți curăța foarte ușor cu un mix de apă, săpun și amoniac. Amestecă-le în părți egale și șterge petele cu o lavetă îmbibată în soluția obținută. La final, tamponează suprafețele curățate cu un disc demachiant, îmbibat în ulei de ricin.

În cazul în care ai pătat o geantă de piele întoarsă, o poți curăța cu un pahar de lapte cald, în care ai adăugat o linguriță de sodă caustică. Dacă geanta este din piele lăcuită, o poți curăța cu o lavetă îmbibată în glicerină.

Cum cureți jachetele de piele

Jachetele de piele pot fi purtate în diferite combinații, fiind potrivite pentru sezonul de primăvară. Pentru ca acestea să își păstreze aspectul impecabil mai multe sezoane, este recomandat să le îngrijești corespunzător. De exemplu, pentru curățarea jachetelor de piele, poți folosi soluții speciale, din magazinele de profil, sau poți prepara, acasă, o astfel de soluție, folosind doar câteva ingrediente. Ai nevoie de două lingurițe de detergent de vase delicat, amestecate într-o cană cu apă caldă. Înmoaie, apoi, un burete în soluția obținută și curăță cu el jacheta de piele. La final, tamponează jacheta cu un prosop curat și las-o să se usuce la aer, dar, departe de lumina directă a soarelui. 

Nu este recomandat să speli jacheta de piele la mașină. Mai bine, alegi o curățătorie ecologică, unde jacheta ta va fi curățată profesional. Iar, dacă geaca ta de piele este șifonată, o poți lăsa pe un umeraș în baie, în timp ce faci duș, și se va îndrepta ușor din cauza materialului.

Cum îndepărtezi petele de pe suprafețele din piele

În cazul în care apar pete pe suprafața accesoriilor din piele naturală, este indicat să le cureți într-un timp cât mai scurt. Iar pentru petele recente, de dimensiuni mici, îți putem recomanda câteva soluții de curățare. Însă, acestea nu vor funcționa în cazul petelor mari, care sunt mai greu de îndepărtat.

De exemplu, albușul de ou poate face minuni. Aplică puțin albuș pe o cârpă din pluș sau de catifea și curăță cu ea suprafața pătată. Dacă petele sunt mai vechi, poți folosi un amestec de 25 g săpun ras și 50 ml apă fierbinte, în care vei adăuga și 50 ml de neofalină. Agită totul foarte bine, iar, apoi, curăță suprafețele pătate, cu un tampon de pânză, îmbibat în soluția obținută.

Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute, amestecă aproximativ un sfert de litru de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și tamponează ușor obiectele din piele.

Însă, înainte de a aplica orice tip de soluție de curățare, este indicat să o testezi pe o suprafață mică, astfel încât să poți observa reacția, pentru a te asigura că pielea nu este agresată.

Dacă ai acasă pantofi bărbătești sau încălțăminte de damă din piele naturală, genți, jachete din piele sau curele, acum vei ști cum le poți curăța corespunzător. Urmează sfaturile pe care ți le-am oferit și te vei putea bucura mult timp de toate aceste piese, în garderoba ta.