Pregătirea unghiei naturale

Cuticula trebuie să fie împinsă cu instrumentul pentru cuticule. Se împinge uşor şi se desprinde cuticula de pe patul unghial fără să fie pusă presiune pe matrice. Cu ajutorul unei pile profesionale de 100/150, utilizând partea de 150 se ia luciul de pe unghia naturală de pe întreaga suprafaţă, fără să se apese foarte tare. Cu pila cu granulaţia de 150 se scurtează marginea liberă până la nivelul 0, adică până în locul din care unghiile cresc. Pilirea marginii libere ajută la montarea completă a şablonului. Este foarte important că patul unghial să fie pilit suficient de bine astfel încât să devină mat, dar fără să distrugi unghia.

Aplicarea soluţiei de pregătire

Prima soluţie este Nail prep şi este o soluţie care hidratează unghia. Nail prep se aplică după mătuire şi după ce unghia a fost desprăfuită, înainte de a aplica Nail Bonder sau primer. Această soluţie este recomandată în mod special persoanelor care au hiperhidroză şi vine însoţită de proprietăţi antimicotice. Soluţia trebuie aplicată cu pensula în strat subţire. Timpul în care se usucă este de doar câteva secunde şi nu se polimerizează.

Ulterior se aplică primerul fără acid pe întreaga suprafaţă a unghiei, având grijă însă să nu aplici o cantitate prea mare. Unghiile trebuie polimerizate după aplicare.

Montarea şablonului

Şablonul poate fi montat imediat după ce a fost aplicat bonderul şi bază. Şablonul trebuie să fie fix sub unghie şi să vină în continuarea unghiei, să fie la fel de îngust că patul unghial şi să fie modelat la vârf în funcţie de

forma dorită. Ulterior se va face construcţia cu un gel de construcţie şi unghiile trebuie să fie polimerizate. Şablonul se scoate cu foarte mare grijă, trăgând în jos de el, astfel încât să nu fie ruptă extensia.

Pentru rezistenţa trebuie să fie realizat apexul, acesta fiind cel mai înalt punct de pe unghie. Acesta se face cel mai bine cu un tip de gel autonivelant, care are în compoziţie fibra de sticlă, pentru o rezistenţă mai bună a construcţiei.

Pilirea construcţiei

Se începe cu pilirea vârfului. Pasul acesta trebuie să fie urmat de măsurarea lungimii unghiilor. Pila trebuie să stea perpendicular pe vârf şi trebuie să fie verificată şi grosimea pe care extensia o are. Se elimină grosimea de pe laterale utilizând pila dreaptă şi paralel cu axul degetului. Se va începe ulterior pilirea mijlocului de la vârf şi până la apex, în paralel cu mas, pentru a obţine zona longitudinală paralelă cu zona inferioară.

Se pilesc lateralele inferioare care ar trebui să fie prelungirea unghiei naturale. Ulterior se rotunjesc canturile şi unghia este pilită rotund astfel încât să fie uniformizată.

Zona cuticulei se finisează utilizând capătul de freză con. Capătul frezei va fi menţinut pe părţile laterale în paralel, la 90 de grade faţă de patul unghiei, iar în zona cuticulelor, se va înclina mandrina la 45 de grade faţă de masă, fără să fie pusă presiune pe această zonă şi cu rotaţii dinspre dreaptă spre stânga.

Finisarea unghiei pe întreaga lungime se va face începând de la cuticulă şi ajungând până la vârful construcţiei utilizând o pilă cu granulaţia de 150. Pentru ca unghia să fie finisată, mişcările trebuie să fie circulare, de la stânga către dreapta şi ulterior trebuie să fie invers, de la dreaptă către stânga.

După ce unghia a fost finisată se aplică primul strat de gel color cu ajutorul unei pensule ovale. Pentru ca gelul colorat să fie aplicat cât mai aproape de zona cuticulei, poţi utiliza o pensulă foarte subţire pentru linii fine. După ce se aplică cele două straturi de gel, se aplică finishul pe fiecare zonă a unghiei. Unghia va fi gata acum şi va trebui să aşteptăm 2 minute pentru ca luciul să se fixeze. Ulterior se aplică uleiul de cuticule. Înainte de a face poze unghiilor este important ca mâinile să fie bine spălate cu apă şi săpun astfel încât urmele de ulei să nu se vadă pe unghii.