În primul rând, un make-up complet începe cu o bază de machiaj. Baza de machiaj poate fi chiar o cremă hidratantă. În timpul sezonului cald, această cremă trebuie să fie din rândul celor matifiante, deoarece tenul devine mai gras, producând mai mult sebum, trebuind protejat, prin urmare, de razele UV, de praf și de căldură. Există și produse care sunt special create ca baze de machiaj, precum cea profesională matifiantă și anti-roșeață de la Ingrid Make-up, baza de machiaj Satin de la Dermacol, cea de la Max Factor – Facefinity All Day, toate acestea beneficiind de review-uri excelente în rândul cumpărătoarelor.

Apoi, peste baza de machiaj se aplică fondul de ten. Acesta se situează la limita dintre produsele de machiaj și cele de îngrijire și protejare a pielii. Fondul de ten are rolul de proteja tenul de impuritățile din mediul înconjurător și, în același timp, de a estompa micile imperfecțiuni. Totodată, fondul de ten reprezintă o bază pentru celelalte produse de machiaj, precum iluminatorul, blush-ul și fardul de ochi, astfel încât acestea să aibă o mai bună aderență pe piele.

Un alt produs de machiaj necesar oricărei femei este blush-ul, enumerat anterior. După aplicarea fondului de ten, bujorii naturali sunt acoperiți, iar culoarea vie trebuie dată cu ajutorul unui blush care poate veni în nuanțe rozalii sau nuanțe maronii, de bronz, în funcție de preferințele fiecărei doamne sau domnișoare. De asemenea, e important să știm că blush-ul trebuie asortat cu celelalte produse de machiaj aplicate pe față, dintre care cel mai important e rujul în acest sens.

Fardul de ochi este un alt produs de machiaj cu ajutorul căruia ne putem sublinia frumusețea ochilor, creând o privire senină sau, dimpotrivă, accente întunecate, pentru o privire seducătoare, precum cele obținute cu ajutorul unui machiaj smokey eyes.

Tot un produs de machiaj absolut necesar e și mascara, care are rolul de a da nota finală de subliniere a ochilor, alungind genele sau făcându-le să pară mai dese.

Nu în ultimul rând, rujul este unul dintre cele mai vechi produse de machiaj, cu ajutorul cărora femeile și-au subliniat mereu zâmbetul, făcându-și buzele să pară mai bine conturate și mai pline.

În concluzie, putem afirma că orice femeie, chiar dacă are un stil natural, va apela la ajutorul produselor de machiaj pentru a își evidenția frumusețea naturală, iar această listă e un minimum-minimorum pentru obținerea efectului scontat.