Iată câteva lucruri importante de luat în considerare înainte de a face o asemenea achiziție importantă:

1.Blană naturală sau imitație?

Iată diferențele dintre blana reală și cea falsă:

·          Blana naturală este foarte moale în comparație cu cea falsă.

·          Blana naturală are etichete care indică de unde provine pielea animalului.

·          Verificați în interiorul căptușelii pentru a simți partea din spate a blănii; dacă este vorba de piele de animal.

·          Firele de blană naturală au o forma ușor conică, fiind mai late la bază și tot mai ascuțite la vârf.

·         Faceți testul cu flacăra. Smulgeți câteva fire din blană și ardeți-le cu o brichetă. Părul natural ars miroase așa cum miroase și părul uman ars. Blana falsă, care este realizată de obicei din acril sau poliester, miroase a plastic topit atunci când este arsă.

Citește și: Cum să alegi cea mai bună haină de blană pentru tine

2.Haină din bucăți de blană sau din blană întreagă

În majoritatea cazurilor, atunci când un croitor face o haină de blană, vor fi folosite doar cele mai bune părți ale blănii, cele cu densitate mai mare a părului, care sunt mai fine la atingere. Aceste părți sunt spatele și burta animalului, în timp ce picioarele, coada, capul și unele părți deteriorate sunt îndepărtate când vine vorba despre haine de blană naturală.

Deci, o haină de blană dintr-o piele întreagă este mult mai scumpă și are un material de calitate mai înaltă decât una realizată din petice. Puteți recunoaște o haină de blană făcută din bucăți după model, deoarece bucățile nu sunt simetrice sau identice una cu cealaltă.

3.Calitatea și originea blănii

Există mai multe tipuri de blănuri, cele mai frecvente fiind cele de nurcă, vulpe, chinchila, zibelină și linx. Blănurile de cea mai bună calitate sunt vândute în licitațiile de blană certificate, NAFA în Canada, SAGA în Finlanda, ALC în SUA, KOPENHAGEN FUR în Europa și SOJUZPUSHNINA în Sankt Petersburg. Când vedeți una dintre aceste etichete pe haină, atunci știți că a fost realizată cu o materie primă de foarte bună calitate.

Aceste 5 celebre licitații de blană adună blănuri de la ferme certificate. În fiecare licitație există mai multe loturi pentru același tip și culoare de blană, deoarece unele ferme produc blănuri de calitate mai bună decât altele. Fiecare licitație are propriul sistem de etichetare și folosește mai multe etichete pentru a identifica fiecare calitate. De exemplu, în ceea ce privește blănurile de nurcă, Kopenhagen oferă 4 niveluri de calitate a blănurilor. Cel mai bun nivel dintre ele este Purple Quality. Al doilea cel mai bun este calitatea Platinum. A treia este calitatea Burgundia, iar a patra calitate este Ivory.