Oțet de mere împotriva mătreții

Clătește la final părul cu un amestec din apă și oțet de mere ( două linguri de oțet la o cană cu apă). Este un remediu eficient, recomandat persoanelor care nu pot scăpa de mătreață. Te vei bucura de efecte încă de la prima utilizare!

Folosește oțetul ca loțiune de față

Dacă ai porii deschiși, amestecă o parte de oțet cu șase părți de apă distilată sau apa de trandafiri și aplică această loțiune pe fața bine curățată. Lasă să se usuce natural. Este un remediu bun și împotriva acneei.

Citește și – Mască de față pentru ten gras din două ingrediente 

Oțet de mere ca să te menții în formă

Pune o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă și bea în fiecare dimineață. Este unul dintre secretele pe care multe modele îl folosesc pentru a nu se îngrășa. Nu folosi acest truc dacă ai probleme cu stomacul!

Deodorant natural pentru picioare

Dacă ai probleme cu transpirația în exces, folosește oțetul de mere combinat cu apă (o lingură de oțet de mere cu patru linguri cu apă). Lasă picioarele 15 minute, apoi clătește. Oțetul de mere ajută la echilibrarea PH-ului pielii, are proprietăți antiseptice și ajută la eliminarea mirosului. E important să-l folosești diluat în apă.

Reduce apariția celulitei

Am vorbit despre proprietățile astringente și tonice ale oțetului de mere. Grație acestora, are un rol important și în reducerea celulitei și a dispariției depozitelor de grăsime de sub piele.

Amestecă o parte de ulei de măsline sau de cocos cu trei părți de oțet de mere. Aplică pe zona afectată de celulită și masează delicat timp de 15 minute. Poți face acest masaj de două ori pe zi, dimineața și seara.

Foto: 123rf

Citește și – Ai mâinile uscate? Folosește aceste remedii pentru mâini frumoase și catifelate!