Să stai picior peste picior

Dacă rămâi multă vreme în această poziție, se exercită presiune asupra vaselor sangvine, iar circulația va fi obstrucționată. Încearcă, pe cât posibil, să eviți să stai multă vreme picior peste picior.

Să porți tocuri înalte

Îți place să fii elegantă, însă tocurile înalte purtate toată ziua vor face ca mușchii picioarelor să fie tot timpul în tensiune, iar circulația sângelui îngreunată. Recomandat este să nu porți tocuri mai înalte de 5 cm ore întregi, iar de preferat ar fi balerinii sau încălțămintea fără toc, dacă stai multă vreme în picioare. Păstrează tocurile înalte pentru ocazii speciale.

Citește și – Top 25 cele mai bune alimente care combat celulita

Băile foarte fierbinți

Sunt relaxante, într-adevăr, dar nu exagera cu ele. De preferat sunt dușurile sau băile la temperaturi de 28-30 de grade Celsius. Folosește după ele o cremă pentru fermitatea corpului.

Somnul insuficient

Dacă nu dormi cele 7-8 ore recomandate pe noapte, îți vei da sistemul metabolic peste cap. Grăsimile nu vor mai fi arse, ci se vor acumula sub forma celulitei. Încearcă să păstrezi un program regulat de somn.

Sedentarismul

Lipsa activității fizice este una dintre cauzele apariției celulitei încă de la vârste mici. Adolescentele care nu fac sport au celulită, deși, în mod normal, nu ar trebui să se confrunte cu această problemă. Indiferent de vârstă, însă, exercițiile fizice la o sală de sport sau mersul pe jos câțiva kilometri zilnic ar trebui să existe în programul fiecărei femei.

Foto: 123rf

Citește și – Celulita, tratamente pe care le poți face acasă