Ce este cuticula?

Cuticula reprezinta un strat gros de celule moarte epidermice care produc cheratina – proteine cornoase, care se depun pe partea inferioară a unghiei. Acest strat îndeplinește o funcție protectoare, apărând unghiile de bacterii. Este numită popular pielița unghiilor.

Este bine să tai cuticulele?

„Cuticula protejează unghia de microbii ;i bateriile ce pot infecta baza acesteia’, spune Adina Cepoi, Trainer Jessica Romania. „De aceea este important să nu-ți mai tai cuticulele! Acest gest prezintă un risc pentru sănătate, deoarece te alegi cu tăieturi deschise pe degete care au un potențial imens de infectare!”

Nu-ți mai tăia cuticulele! Folosește un ulei special pentru a le îngriji!

Cum îți îngrijești corect cuticulele?

Împinge cuticulele cu ajutorul unui bețișor de lemn și a unui produs emolient care le înmoaie și te ajută să le îndepărtezi mai ușor, fără să le agresezi.

Ce produse poți folosi pentru cuticule?

Există uleiuri speciale pentru unghii și cuticule. Acestea au rolul de a combate deshidratrea cuticulelor și de a le face mai fine, catifelate și suple, spun specialiștii Melkior. Le găsești în magazinele de frumusețe specializate sau în saloanele de cosmetică unde mergi la manichiură.

Cum se aplică uleiul pentru cuticule?

Utilizarea uleiului este simplă: se aplică pe conturul unghiei și se masează circular câteva secunde. Pentru cuticule care sunt foarte deshidratate, se poate aplica în fiecare seară și se lasă să acționeze peste noapte. Vei observa primele rezultate după câteva zile!

Foto: 123rf

Citește și – Modele de unghii pentru toamna 2017: ce culori de ojă se poartă în sezonul rece

Lacul de unghii: ghid complet de utilizare