– Nu se mai poartă decolteurile adânci


Decupajul excesiv în zona decolteului nu se mai află printre preferințele designerilor. Va reveni decolteul bărcuță și cel rotund, care urmează delicat linia gâtului. Dacă ai o conformație care îți permite și ești o fană declarată a acestui tip de decolteu, poartă coliere tip choker la baza gâtului sau o eșarfă subțire din catifea pe care o prinzi înnodând-o printr-o fundă. Se pare că în sezonul următor nu vom avea prea multă piele expusă la nivelul bustului… așa că nu aunca șalurile croșetate.


– Nu se mai poartă culorile puternice


Nuanțele fluorescente ne-au ajutat de multe ori să scoatem în evidență o ținută mult prea banală, dar a sosit momentul să mai temperăm din culori. În acest sfârșit de sezon se pune foarte tare accentul pe culorile naturale, calde, pastelate și mai puțin pe curajul de a combina extravaganțele cromatice care altădată făceau deliciul tendințelor vestimentare. Nuanțele crude nu se regăsesc printre propunerile stiliștilor, la fel și cele neon vibrante.


– Nu se mai poartă vintage din cap până-n picioare


Suntem absolut încântate de această aplecare către nostalgie și romantism. Ni se potrivește, adorăm hainele cu un aer vechi, hainele care au un trecut și care ascund povești nespuse. Niciun nou curent din modă nu ne poate lua această mică plăcere, în schimb ne mai temperează din avânt. O piesă vintage va fi centrul atenției într-o ținută și nu un element ajutător care să susțină stilistic alte haine. Vestimentația va fi aleasă astfel încât să pună în evidență piesa vintage. Nu vom mai purta o ținută întreagă vintage cu haine care se vor anula una pe alta fără să iasă niciuna în evidență.

Foto:Shutterstock