Motive pentru care nu mai crește părul. Fire despicate, probleme cu scalpul

Sebumul și produsele de îngrijire precum spuma sau uleiurile de păr pot împiedica pătrunderea aerului în porii de pe scalp, iar aceasta este o cauză frecventă a stopării creșterii părului. Scalpul trebuie să respire, așa că folosește din când în când uleiuri naturale cu care să te masezi la rădăcina firului de păr. Inflamarea pielii de pe scalp împiedică creșterea părului.

Și firele de păr despicate pot fi un motiv pentru care nu mai crește părul. O dată la 10-12 săptămâni, taie-ți vârfurile la coafor și încearcă, pe cât posibil, să folosești cât mai rar piaptănul sau placa de păr. De asemenea, firele despicate pot fi o consecință a substanțelor chimice din șampoane sau produse de styling. Așadar, folosește produse de îngrijire cât mai naturale și cu cât mai puțin ingrediente nocive.

Motive pentru care nu mai crește părul. Vârsta, moștenirea genetică, diverse boli

Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru se fragilizează, se subțiază și cade mai abundent, iar asta creează impresia de păr scurt, fără volum. De asemenea, odată cu vârsta scade și producția de sebum, iar părul este mai puțin hidratat și are un aspect dur.

Și stresul emoțional poate fi un motiv pentru căderea părului și oprirea lui din creștere. Disfuncțiile tiroidiene și alergiile sunt afecțiuni care pot determina scăderea ritmului în care crește părul. Vitamina B12 și suplimentele cu zinc pot avea efecte benefice în acest sens, dar vizita la medic rămâne obligatorie, pentru a trata principala cauză.

Fiecare persoană are propriul ritm de creștere a părului, iar acesta poate fi determinat de genele moștenite de la părinți. Prin urmare, dacă prietenei tale îi crește părul în jumătate de an cu 20 de centimetri, asta nu înseamnă că și părul tău va crește la fel de mult. Totul e scris în gene!

Nu în ultimul rând, creșterea părului poate fi blocată și de alimentația nepotrivită. Tot ce mănânci îți influențează, în bine sau în rău, aspectul pielii și al părului. Carența de vitamine poate duce la apariția unor simptome neplăcute, printre care și stoparea creșterii părului. Ai grijă în privința alimentației și consumă zilnic alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, fibre și alte substanțe nutritive benefice întregului organism. Desigur, nu uita de apă! Bea zilnic minimum 2 litri de apă pentru a preveni deshidratarea.

Sursa foto: 123rf.com