Te-ai întrebat vreodată ce schimbări şi noutăţi vom experimenta în modă în anii care vin, în viitor?
Privind cu nonşalanţă în viitorul nu foarte îndepărtat, întrezărim crâmpeie din ceea ce, cu siguranţă, ne vor propune designerii. Printr-o logică simplă, amestecând trendurile prezentului, şi extragând ca dintr-un mare vortex, tot ceea ce contează cu adevărat, putem lesne crea un puzzle al tendinţelor anilor care vin.. Se va merge foarte mult pe sintagma „less is more” cu alte cuvinte cu cât e mai simplu cu atât e mai valoros din punct de vedere estetic.
Materialele naturale, realizate prin tehnici non-poluante si sustenabile vor fi preocuparea tot mai multor companii de profil.
Designul simplist dar totuşi diferit va aduce în plus elemente pline de inovaţie şi futurism: se vor folosi materiale neconvenţionale, prietenoase cu mediul înconjurător, inspirate din natură. Femeia viitorului va preţui fiecare secundă scursă, astfel că nu va pierde timp cu îmbrăcatul şi dezbrăcatul hainelor, ceea ce ne duce cu gândul la renunţarea stilului multi-layer, adică straturi peste straturi de materiale şi ţesături pese una peste alta.
Viitorul aparţine celor care îşi fac timp să citească. Accesoriile care ne vor ajuta să ne adaptăm în orice spaţiu pentru a citi o carte deja se vând şi sunt căutate cu frenezie de cei care au înţeles acest lucru. Ele vor deveni de nelipsit, alaturi de poşeta, pantofi şi cercei.

Sursa foto: Massimo Dutti