Dictonul se aplică nu doar în arta dramatică ci și în modă. Oricât de mult îți plac hainele lejere, largi, cu iz sportiv sau lâlâi, dacă nu arăți că știi să porți și altfel de ținute, riști să pici într-un derizoriu din care nici măcar o minte sclipitoare nu te poate scoate. Secolul XXI a venit precipat, aducându-ne în dar un timp cât se poate de limitat, socializare diferită, lipsa totală a lamentărilor și scuzelor după care s-au ascuns mamele și bunicile noastre. Să ai copii, casă, cățel și rate la bancă nu mai reprezintă o scuză pentru lipsa de interes din sfera feminității. Societatea e nemiloasă și crudă.

Despre modă și femeia mereu pe fugă

Acest tip de femeie multi-tasking, care reușește să le facă pe toate va câștiga încet încet teren surclasând gospodinele și mamele cu normă întreagă. Va trebui să ne adaptăm vitezei cu care evoluează lucrurile în jurul nostru și să nu părem depășite și veșnic nepregătite. Nu trebuie să ne lovim de prejudecăți și să ne batem în piept cu cărămida celor două lumi pe care multe dintre noi le-am trăit din plin. Dar nici să capitulăm, să ne ascundem sau să devenim umbrele femeilor care am fost cândva, doar pentru că nu prea înțelegem ce se întâmplă în jur. Nu trebuie să fii exagerat de modernă ca să ții pasul cu vremurile, dar e important să știi ce se poartă și să fii informată corect. Nu trebuie să porți ce poartă adolescentele doar pentru că ai impresia că dacă nu ești suficient de modernă ai putea fi catalogată depășită și demodată.

Și categoric, nu trebuie să capitulezi ascunzânu-te după haine care nu spun nimic, fără personalitate, anulându-te din start ca femeie. Alege calea de mijloc, aceea a moderației, adaptând ținutele după nevoile corpului tău, în funcție de trendurile vremii și preferințele personale.

Copyright: Prometeus / 123RF Stock Photo