Am apelat la părerea specialistului care ne-a vorbit despre cele mai întâlnite mituri legate de coafarea părului. Iată ce spune Mădalina Nițu, trainer ghd România.

Mituri despre coafarea părului: păr coafat înseamnă păr ars

Pentru a te coafa nu trebuie să folosești instrumentele de coafat la temperaturi extreme! Acestea sunt dăunătoare pentru firul de păr. „Foarte multe persoane folosesc instrumentele de coafat la temperatură ridicată pentru a obține rezultatele dorite. Adevărul este că temperatura optimă de coafare este de 185°C. Pentru  cele mai bune rezutate, aceasta trebuie menținută constantă pe tot parcursul procesului”, spune specialistul.

Citește și – Ce coafuri se poartă în toamna 2017

Un singur instrument de coafare înseamnă un singur look

Pe lângă îndreptarea părului, o placă îți oferă posibilitatea să creezi bucle, onduleuri și valuri. Există nenumărate tutoriale pe youtube din care te poți inspira pentru a avea un look nou în fiecare zi. Timp să ai! De asemenea, un truc util care te va ajuta să ai o coafură superbă este folosirea unor produse de protecție termică de fiecare dată când apelezi la placa pentru îndreptarea părului.

Mituri despre coafarea părului: păr drept înseamnă păr fără volum

Poți oferi volum coafurii tale, chiar dacă îți dorești să ai părul întins. Poziționează plăcile aparatului de îndreptat perpendicular pe scalp. Astfel, coafura primește volum la rădăcină, iar pe lungimi se creează textură și mișcare. Nu uita să aplici la finalul coafurii un spray de fixare a coafurii special pentru părul drept. Astfel, coafura va rezista mai mult timp.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai bune trucuri dacă vrei să ai păr cu volum