Fie că vrei să pregătești o mască pentru păr sau ten, sau poate un exfoliant lejer al feței, mierea de albine este una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poți face. Însă trebuie să fie și o alegere sigură, întrucât și pentru îngrijirea pielii e bine să folosești același tip de miere pe care-l alegi atunci când vrei să-l consumi. Ce înseamnă o alegere sigură? Să cauți un furnizor de încredere, care folosește metode naturale de creștere și hrănire a albinelor, care nu procesează termic produsul și nici nu-l combină cu alte substanțe. Probabil că prețul este mai ridicat față de produsele întâlnite în comerț, însă la acest capitol este bine să mergi pe calitate,
indiferent că este vorba despre exterior sau interior.

Beneficiile mierii de albine

Beneficiile mierii de albine asupra tenului au fost observate încă din Antichitate. Aceasta are efecte antioxidante, hidratante, vitaminizante, de hrănire a pielii, cam tot arsenalul de care ai nevoie pentru a-ți asigura o piele fină, strălucind de sănătate. În plus, combinația de glucoză, fructoză, vitamine, calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf și zinc ajută la amânarea îmbătrânirii pielii, așa că ai toate argumentele în favoarea folosirii mierii de albine.

Combinații rapide

Pentru față, cea mai simplă și la îndemână variantă este să întinzi, pur și simplu, mierea pe față, într-un strat subțire. După circa 15 minute, o poți îndepărta cu ajutorul unei dischete demachiante și a apei calde.

Pentru păr, pregătește un amestec din două ouă, zeama de la o lămâie și o linguriță de miere. Aplică-l pe scalp și pe întreaga lungime a părului. După jumătate de oră clătește.

Pentru corp, o dată pe săptămână, exfoliază pielea corpului cu o combinație naturală de mălai
și miere. Secretul pielii fine este să nu aplici într-un mod agresiv produsul, ci să masezi ușor, apoi să clătești.

Sursa foto:123rf.com