• Mască hrănitoare pentru ten uscat

 

Mierea hidratează în profunzime, având acțiunea unui balsam în cazul tenului uscat. Bate ușor un ou, apoi adaugă o linguriță și jumătate de miere și amestecă până ce ingredientele se combină foarte bine. Aplică masca în strat uniform pe tenul  demachiat și întinde și sub bărbie, spre gât. După 20 de minute, clătește bine cu apă călduță.

  • Scurb pentru strălucire

 

Ori de cîte ori îți simți tenul încărcat sau vrei să îi dai un plus de luminozitate, fă-ți un scrub din ingrediente naturale. Combină într-un bol o linguriță de miere, 5 picături de suc de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine și masează apoi pe tenul umed cu mișcări delicate și circulare, în special pe zonele cu puncte negre sau pe cele mai grase. Lasă puțin ingredientele să acționeze, apoi îndepărtează totul cu apă curată, prin clătiri repetate.

  • Tratament pentru scalp sănătos și rădăcini

 

Pe lângă faptul că va da părului strălucire, îl va face mătăsos și îl va hrăni în profunzime, această mască are grijă și de sănătatea scalpului și face rădăcinile mai rezistente. Ai nevoie de 3-4 linguri de miere, pe care să le combini cu 2 linguri de ulei de măsline. Încălzește ușor mixtura, apoi aplică pe părul umed, începând de la rădăcini prin masaj ușor și coborând pe toată lungimea părului. Lasă să acționeze în jur de 30 de minute, după care clătește bine și șamponează o dată.

  • Baie relaxantă

 

Simți nevoia pentru un moment numai ai tău? Răsfață-te cu o baie caldă și aromată, dar nu uita de ingredientele hrănitoare care îți vor catifela și îngriji pielea. Umple cada cu apă caldă, dizolvă 2 linguri de miere în 300 ml lapte călduț și adaugă în apă împreună cu câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang. Lasă ingredientele să îți îngrijească pielea cel puțin 15 minute.

  • Mască reparatoare pentru mâini

 

De multe ori, dacă pielea este extrem de uscată, aspră și chiar crăpată, crema de mâini nu reușește să facă față problemei. Ai nevoie atunci de un tratament intrens reparator, hrănitor și protector, care să acționeze în profunzime și pe termen lung, pentru câteva ore. Combină o linguriță de miere cu una de ulei de migdale, iar la final pune 2 picături de ulei esențial de lavandă. Ține mâinile în apă caldă 5 minute pentru ca porii să se deschidă și să absoarbă mai bine ingredientele, apoi aplică masca cu miere în strat uniform. Las-o cel puțin 15-20 de minute. Repetă de două ori pe săptămână până mâinile redevin catifelate. Poți folosi rețeta și pentru îngrijirea călcâielor crăpate.

Sursa foto: Flickr.com