Mierea de albine este cunoscută pentru proprietățile sale energizante și de imunizare a organismului, însă la fel de eficientă este și pentru îngrijirea săptămânală și zilnică a tenului. În funcție de particularitățile acestuia sau de ceea ce îți dorești să obții cu ajutorul măștilor, poți combina mierea cu diferite ingrediente la fel de eficiente.

Mască pentru tonifierea pielii

Combină două lingurițe de miere lichidă cu două lingurițe de infuzie de mușețel. Amestecă foarte bine, întinde pasta pe ten și lasă să acționeze circa 10-15 minute. Poți face acest lucru în timp ce te relaxezi în cadă – vaporii calzi înmoaie pielea și, astfel, substanțele active din miere pătrund mai ușor în piele.

Mască pentru tenul deshidratat

Ai nevoie de două linguri de miere pe care să le combini cu două linguri de brânză de vaci. Important este să încălzești puțin mierea pe baie de apă, înainte de a adăuga cele două linguri de brânză de vaci. Aplică pasta rezultată pe ten și pe decolteu și clătește după 20 de minute cu apă călduță. Repetă acest procedeu în fiecare zi, timp de o săptămână, și vei observa cum tenul va fi mai hidratat și, prin urmare, mai strălucitor.

Mască cu miere pentru tenul uscat

Ai nevoie de un ou, trei linguri de ulei de măsline și o lingură de miere. Bate oul foarte bine, apoi adaugă uleiul de măsline și mierea, bătând în continuu. Pregătește un cornet de hârtie, toarnă compoziția în acesta, apoi pune cornetul la congelator. A doua zi, scoate cornetul, rupe câte o fâșie și aplică amestecul congelat pe ten, frecând ușor. După zece minute, clătește.

 

Copyright: uvaconcept / 123RF Stock Photo