Fie că ești pe grabă, sau ești o persoană sensibilă, sau pilozitatea facială este un subiect extrem de sensibil în cazul tău, este util să știi că există modalități de epilare specifice fiecărei particularități.

Pensarea

Cere multă răbdare și îndemânare, deci dacă le ai pe amândouă, poate deveni o variantă ușor de pus în practică, mai ales atunci când lucrezi pe o suprafață restrânsă. Cu ajutorul unei oglinzi care amplifică și al unei pensete sterilizate smulge firele nedorite, fir cu fir, în direcția de creștere a părului. Efectele nedorite pot fi creșterea firelor de păr pe sub piele.

Epilarea cu benzi

Este una dintre metodele rapide de îndepărtare a părului facial, asta dacă suporți durerea de moment. Important este ca înainte de epilare să cureți tenul de orice strat suplimentar de machiaj, astfel încât zona să nu se infecteze. Cel mai bine este să te epilezi seara, astfel încât până dimineața pielea să revină la normal, în cazul în care s-a iritat.

Epilarea cu ceară

Este folosită, de regulă, în saloanele cosmetice. Acasă este mai greu de utilizat, tocmai de aceea este mai simplu să folosești epilarea cu benzi de ceară.

Epilarea cu cremă

Este cea mai bună variantă pentru persoanele cu tenul sensibil, însă efectele nu sunt atât de îndelungate – firele vor apărea după o zi-două de la epilare. Epilarea cu cremă este totuși de preferat aparatului de ras. Pielea sensibilă a femeilor reacționează diferit față de cea a bărbaților și nu-ți vei crea decât probleme suplimentare.

Epilarea cu aparat

Există dispozitive de epilare create special pentru p[rul facial. Sunt eficiente, îndepărtează chiar și firele cele mai fine. Disconfortul apare la începutul utilizării, când trebuie să te obișnuiești cu senzațiile de pișcături dese.

Epilarea cu laser

Este tentant să alegi o variantă de epilare despre care știi că te va ajuta să reduci problemele legate de pilozitate la minimum. Epilarea cu laser se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, are un cost mai ridicat, însă dacă vrei să scapi de acest disconfort, merită investiția. Important este că apelezi la serviciile unei clinici de specialitate, care să te informeze asupra avantajelor și dezavantajelor acestei proceduri.

Atenție: după epilare, este recomandat să folosești o cremă fotoprotectoare, astfel încât zona respectivă să nu se depigmenteze.

Sursa foto:123rf.com