Una dintre principalele lucruri de luat în considerare, atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, este că numai de noi depinde felul în care îmbătrânește tenul. Vorbim aici despre folosirea produselor cosmetice corespunzătoare, însă și despre relația noastră cu tot ceea ce înseamnă stres, stări de anxietate, odihnă (sau lipsa acesteia), alimentație necorespunzătoare, expunerea la soare și fumatul. De fapt, acesta este marele secret al unui ten sănătos: un stil de viață la fel de sănătos.

Nu uita

Dimineața și seara, folosește un demachiant care să îndepărteze atât urmele machiajului de peste zi, precum și praful și micile particule, invizibile aproape, ce îl încarcă în mod constant.
Experimentează cu diferite combinații și texturi de creme, pentru a găsi acea gamă care se potrivește pielii tale. Citește cu atenție ingredientele și alege-le pe cele despre care știi că sunt eficiente pentru problemele specifice tenului tău.

În timpul zilei

Protecția solară este esențială! Pielea este din ce în ce mai sensibilă în fața efectelor pe care le au radiațiile solare, astfel că și protecția trebuie să fie mai eficientă. Asta înseamnă că nu trebuie să te rezumi la cifra SPF-ului inclus în fondul de ten. Cel mai bine este să folosești o cremă de față cu un factor de protecție ridicat, pe care o aplici la final, după aplicarea celorlalte creme cu care ești obișnuită. Așteaptă câteva minute până ce pătrunde în piele, apoi aplică, dacă e cazul, produsele de machiaj.

Seara

Relaxarea ar trebui să fie cuvântul de bază, deși știm că acest lucru nu este posibil chiar în fiecare seară. Totuși, atunci când ai câteva minute libere, aplică pe piele uleiuri hidratante, care vor ști să-și facă treaba în timp ce tu dormi.

Copyright: olegdudko / 123RF Stock Photo