Nu mai da vina pe alimentele care te balonează, pe perioada pre și post menstruală, pe menstruația însăși, pe fazele lunii, pe anotimp și pe haine. Dacă simți că ți-e din ce în ce mai greu să te închei la fermoarul de la pantaloni sau fustă, răspunsul e simplu: nu a intrat materialul la apă! Poate reții tu niscaiva apă… Primul semn pe care-l vezi când iei în greutate este la nivelul abdomenului și posteriorului.
Unele perechi de jeans au tendința să se lase după câteva purtări. Nu generaliza acest lucru. Dacă simți că hainele îți vin mult prea lejer, nu înseamnă că s-au lăsat din cauza purtatului. Ai pierdut tu ceva pe drum…
Bluza sau cămașa preferată a devenit incomodă când apropii mâinile în față sau când le ridici în sus? Vino-ți în fire! Nu ți s-au mărit brusc sânii ci ai acumulat ceva țesut adipos care s-a așezat pe partea de sus a brațelor și pe întregul bust.
Nu ai fost niciodată o silfidă dar bluzele cambrate ți se potriveau mănușă. De ceva timp nu se mai observă croiala și nici cutele care subțiau talia ceea ce înseamnă că au avut loc modificări în centimetri la nivelul abdomenului.
Hainele în care te simțeai cel mai bine îți par nepotrivite? Este un semn că în corpul tău au avut loc modificări. N-ar strica să-ți iei măsurile ca la croitor odată pe lună și să-ți notezi fluctuațiile de greutate. Medicul tău va avea un cuvânt important de spus despre rezultate…

 

Copyright: vadymvdrobot / 123RF Stock Photo