Nu trebuie să recurgi la măsuri drastice atunci când standardele tale de frumusețe nu se potrivesc cu trăsăturile cu care ai fost înzestrată. Cu ajutorul câtorva produse de machiaj poți corecta aceste nemulțumiri, măcar la nivel vizual. Important este să-ți aloci suficient timp pentru fiecare pas, astfel încât rezultatul final să fie unul impecabil și, bineînțeles, natural.

Tehnica de contouring

Cu siguranță ai auzit vorbindu-se despre această tehnică foarte populară în ultimii ani. Cu ajutorul fardurilor de contouring, se realizează un joc de zone mai luminoase și mai întunecate cu ajutorul căruia tu poți corecta anumite imperfecțiuni ale tenului sau poți pune în valoare anumite trăsături de care ești mulțumită.

Nasul prea mare?

În ceea ce privește dimensiunea nasului, aceasta poate fi estompată foarte ușor.

1. Începe machiajul prin a-ți demachia fața. Este unul dintre cei mai importanți pași, indiferent de machiajul pe care vrei să-l realizezi. Pe o față curată, produsele de machiaj se așază mult mai bine și sunt și mai rezistente.

2. Aplică fondul de ten pe care îl folosești de obicei pe față, uniformizând foarte bine.

3. Pe lateralele nasului, aplică un fard de contouring sau un fond de ten cu două tonuri mai închise decât cel pe care îl folosești în mod obișnuit, asigurându-te că acesta intră foarte bine în piele. Cel mai bine este să îl aplici cu ajutorul unei burete special pentru machiaj sau cu o pensulă de sprâncene, întinzând produsul foarte bine.

4. Între sprâncene și pe podul nasului aplică de data aceasta un fond de ten mai deschis la culoare, urmând același procedeu ca mai sus. Nu aplica până la capătul nasului, ci depășind puțin zona de mijoc a nasului.

5. Ca ultim pas, aplică o pudră translucidă, pentru a omogeniza totul, astfel încât, la final, toate produsele să arate foarte natural, iar machiajul, impecabil

Copyright: faphoto / 123RF Stock Photo