Pentru vârfuri despicate

Ai nevoie de o combinație de ingrediente hrănitoare, care să pătrundă în firul de păr și să îl repare.

Cum procedezi: pisează cu furculița o banană coaptă, adaugă un gălbenuș și două linguri de ulei de măsline și amestecă totul bine. La final, adaugă câteva picături de suc de lămâie și aplică totul pe părul umed, de la jumătate în jos. După 15 minute, clătește vârfurile, apoi spală-te pe cap.

Pentru păr uscat

Îl recunoști ușor, pentru că e tern, lipsit de strălucire, foarte deshidratat și aspru la atingere. O cură cu vitamine și o hidratare corespunzătoare te vor scăpa de probleme, căci vor reface firul de păr.

Cum procedezi: ai nevoie de două gălbenușuri, o linguriță de miere și două de ulei de măsline. Amestecă bine toate ingredientele, apoi stoarce o lămâie și adaugă sucul în compoziție. Aplică totul pe părul umed, șamponat o dată în prealabil, și masează mixtura mai întâi la rădăcină, apoi pe toată lungimea părului. După 15 minute, clătește-te bine și mai spală-te o dată cu șampon.

Pentru păr gras

Pe lângă produsele de îngrijire speciale, tratamentele naturiste aplicate corect și regulat te ajută să menții secreția de sebum la un nivel normal.

Cum procedezi: unul dintre produsele cu acțiune puternic absorbantă este argila. Ia un pliculeț cu praf de argilă de la farmacie și combină-l cu un păhărel de apă (sau cantitatea indicată pe ambalaj) în care ai dizolvat în prealabil o linguriță de sare de mare. Amestecă până obții o pastă suficient de subțire pentru a o întinde. Aplic-o pe păr uniform, folosind o pensulă, iar după 15 minute clătește-te bine cu apă caldă.

Pentru păr subțire și fragil

Îți cade mult păr la baie, iar firul, extrem de fragil, se rupe la pieptănat? Te salvează produsele de tipul leave-in, adică balsamuri și tratamente fără clătire. Formulele lor au proprietăți nutritive și, pentru că rămân pe firul de păr, au acțiune pe termen lung. Măștile naturale vin să completeaze îngrijirea zilnică, oferind părului porția de vitamine de care are nevoie.

Cum procedezi: chiar dacă e ceva mai pretențioasă, rețeta merită încercată pentru că reușește să refacă bariera protectoare și să furnizeze părului uleiuri esențiale în îngrijire. Ia un avocado bine copt, curăță-l și dă-i miezul prin blender. Combină-l apoi cu o lingură de miere și una de ulei de măsline și amestecă până obții o pastă. Aplică mixtura pe părul umed, uscat cu prosopul și așteaptă cel puțin 15 minute înainte să te clătești. E obligatoriu ca la final să te speli cu șampon.

Sursa foto: Flickr.com