Mască pentru păr gras cu argilă și gălbenuș de ou

Argila este unul dintre ingredientele frecvent folosite în tratamentele naturiste pentru păr gras. Poți prepara o mască din argilă și apă minerală, pe care să o aplici ca atare sau poți să o combini cu gălbenuș de ou. Amestecă 3 linguri de argilă verde sau albastră cu un gălbenuș de ou, apoi toarnă un pic de apă, până când ajunge la o consistență cremoasă. Întinde masca pe tot părul, masează ușor și acoperă cu o cască de duș sau o pungă din plastic timp de jumătate de oră. La final, clătește cu apă călduță și spală-te pe cap cu un șampon delicat.

Măști pentru păr gras – remediu naturist cu bicarbonat de sodiu

Pe lista de măști pentru păr gras de încercat poți trece și un tratament naturist foarte ușor de realizat. Amestecă 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă, până obții o pastă. O aplici pe scalp, masezi ușor, o lași să acționeze 10 minute, apoi clătești bine părul cu apă călduță. Este recomandat să faci acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca un șampon uscat, în caz că ai nevoie urgent ca părul tău să arate bine și nu ai timp să te speli pe cap. Aplici un pic de bicarbonat pe părțile părului care au aspect uleios, masezi ușor și pentru câteva ore părul tău va arăta bine.

Mască pentru păr gras cu iaurt

Pentru prepararea acestei măști alege un iaurt natural, bogat în antioxidanți și vitamine. Într-o jumătate de ceașcă cu iaurt, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu, una sau două linguri cu suc proaspăt de lămâie și un albuș de ou. Amestecă-le bine, aplică pe păr, masează ușor și acoperă capul cu o cască de duș timp de 30 de minute. Clătește cu apă călduță.

Nu rata aceasta masca pentru par gras! E exact ce trebuie,

Foto: 123rf

Citește și – Ai părul gras? Ce e de făcut?