Obișnuiești să stai mult în apa mării și să-ți usuci apoi părul la soare? Nu exagera cu acest obicei, deoarece, în timp, părul va deveni uscat, aspru, iar vârfurile se vor despica. Dacă deja te confrunți cu probleme de acest fel, încearcă să aplici câteva măști pentru părul degradat de soare. Atenție și dacă mergi mult pe stradă prin soare. Aplică un spray pentru păr cu factor de protecție solară sau poartă o pălărie!

Mască hidratantă cu banană și miere

Amestecă o banană coaptă pasată cu două linguri de miere până când formezi o pastă omogenă. Aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri și lasă să acționeze 20 de minute. Clătește apoi bine cu apă călduță spre rece. Este un tratament eficient pentru hidratarea părului, pe care-l poți face o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască pentru revitalizarea părului

Ai nevoie de jumătate de avocado și o lingură cu maioneză proaspăt preparată în casă. Amestecă-le bine și apoi aplică masca pe părul proaspăt spălat, încă umed. După jumătate de oră poți clăti cu apă caldă din abundență. Această mască este foarte bună și dacă ai probleme cu căderea părului.

Tratament natural pentru păr uscat

Amestecă șase linguri de iaurt natural cu un albuș de ou. Aplică pe păr, întinzând bine amestecul de la rădăcini până la vârfuri. Lasă să acționeze între 15 – 30 minute, în funcție de cum ai timp. Clătește apoi cu apă caldă și lasă părul să se usuce liber.

Citește și – Trucuri ca să îți crească părul mai repede

Mască cu aloe vera, avocado și glicerină

Este o combinație eficientă dacă ai părul degradat de soare. Cele trei ingrediente hidratează părul și îl protejează de acțiunea factorilor externi. Ai nevoie de 3 linguri de gel de aloe vera, 3 linguri de glicerină vegetală și 2 linguri de avocado. După ce le amesteci bine, aplică masca pe tot părul, în special la rădăcini. Acoperă capul cu o cască de duș sau o pungă și lasă să acționeze jumătate de oră. La final, clătește cu apă caldă.

Dacă ai părul uscat…

  • Evită, pe cât posibil, să folosești aparate cu aport de căldură : foehn, placă, ondulator.
  • Folosește uleiuri naturale pe vârfurile părului. Printre cele mai bune sunt uleiul de argan, de măsline și cel de migdale. Atenție la cantitate: 2-3 picături sunt suficiente.
  • Aplică măști în mod regulat. Nu te aștepta la rezultate spectaculoase doar după o aplicare. Așteaptă cel puțin două săptămâni.

Foto: 123rf

Citește și – Cum obții un bronz uniform și frumos, fără să-ți arzi pielea