Tratament cu ulei de ricin pentru păr degradat

Poți folosi uleiul de ricin ca atare sau îl poți combina cu ulei de soia. Ambele sunt bogate în vitamina E. Le amesteci în cantități egale, le aplici pe toată lungimea părului și apoi acoperi capul cu un prosop. Lași să acționeze jumătate de oră, apoi clătești părul din abundență, până când orice urmă de produs este înlăturată. De preferat ar fi să nu usuci părul cu foehnul după ce folosești acest tratament.

Mască din lămâie și ou pentru părul deteriorat de placă

Amestecă sucul proaspăt de la o lămâie cu un gălbenuș de ou. Opțional, poți adăuga și o linguriță de ulei de măsline. Aplică pe părul umed, acoperă cu un prosop și lasă să acționeze între 15 și 20 de minute. Clătește cu apă călduță sau chiar rece, pentru a elimina toate ingredientele măștii. Nu folosi niciodată apă fierbinte în aceste situații!

Citește și – Ce trebuie să știi când folosești placa de păr

Mască cu fructe pentru păr degradat și uscat

Ai nevoie de fructe bogate în vitamina E, iar dintre acestea recomandate sunt pepenele galben și banana. Amestecă o banană bine coaptă cu puțin pepene galben și adaugă iaurt natural până când ajungi la o consistență cremoasă. Aplică pe părul umed, acoperă capul cu o cască de duș și clătește bine cu apă călduță după 20 de minute. Lasă părul să se usuce liber! Nu folosi foehnul decât dacă te grăbești și nu ai timp.

Foto: 123rf

Citește și – 7 produse pe care trebuie să le ai în trusa de frumusețe pentru vară