Vopsirea repetată, razele puternice ale soarelui care deja se fac simțite, folosirea foehnului sau a altor aparate de coafat cu aport de căldură, toate duc, în timp, la deteriorarea părului. De asemenea, dacă te speli pe cap zilnic, părul devine uscat, tern, fragil, iar vârfurile se vor despica. Vestea bună este că există remedii naturale pe care le poți încerca acasă pentru ca părul tău să redevină sănătos și strălucitor.

Mască de păr cu ulei de măsline și gălbenuș de ou

Ai nevoie de două gălbenușuri de ou, două linguri ulei de măsline și o ceașcă cu apă. Combină primele două ingrediente, apoi adaugă apa și amestecă până când este integrată perfect. Aplică pe părul uscat, acoperă-l cu folie din plastic sau cu o cască de duș și lasă maximum 30 de minute. Clătește cu apă din abundență, apoi aplică șamponul pe care-l folosești de obicei.

Masca pentru par uscat cu maioneză

Maioneza preparată în casă este un ingredient foarte bun dacă părul tău e degradat, fragil și are tendința de rupere. Ai nevoie de o jumătate de ceașcă de maioneză. Umezește părul și apoi întinde maioneza pe toată lungimea, de la rădăcini la vârfuri. Acoperă cu o cască de duș și lasă să acționeze între 20 – 30 minute. Clătește bine și spală-te cu șampon!

Citește și – Tunsori care te fac să arăți mai tânără

Mască pentru strălucirea părului

Dacă ai părul uscat, trebuie să încerci această mască. Într-un vas amestecă un pahar de iaurt natural cu un albuș de ou și 10 picături de lămâie. Aplică pe toată lungimea părului, evitând contactul cu rădăcina. Lasă să acționeze 30 – 40 de minute și clătește bine cu apă caldă, nu fierbinte. Spală-te cu șamponul pe care-l folosești în mod obișnuit.

Mască de păr cu avocado

Ai nevoie de un avocado bine copt, 3 linguri de ulei de cocos și două linguri cu miere. După ce ai pasat avocado, adaugă uleiul de cocos încălzit 10 secunde la cuptorul cu microunde și, la final, mierea. După ce ai obținut o pastă de o consistență cremoasă, aplică pe tot părul, de la rădăcini la vârfuri. După un sfert de oră, clătește cu apă caldă și spală-te cu șampon.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri pentru primăvara 2018