Toamna este cel mai potrivit moment pentru a te ocupa mai mult de ceea ce înseamnă o îngrijire aprofundată a pielii. Acel lucru presupune ca săptămânal să-ți acorzi timpul necesar pentru pregătirea și aplicarea unor măști faciale care să revitalizeze tenul.

Mască pe bază de piersici

Este foarte ușor de pregătit: dintre piersicile cumpărate, alege-le pe cele mai coapte. Una-două sunt suficiente. Pasează fructele foarte bine cu furculița, apoi adaugă o linguriță-două de iaurt. Amestecă din nou foarte bine, apoi aplică uniform pe ten, pe gât și pe decolteu și relaxează-te timp de 20 de minute. Piersicile ajută la revitalizarea și catifelarea pielii.

Măști faciale pe bază de struguri

Alege boabele dintr-un strugure copt – de preferință din soiurile închise la culoare, pentru că sunt bogate în resveratrol, unul dintre cele mai eficiente ingrediente anti-îmbătrânire –, pasează-le și combină-le cu două lingurițe de miere de albine și un gălbenuș de ou. Aplică pe ten și bucură-te de rezultate. Este una dintre cele mai bune combinații de ingrediente naturale care hidratează pielea și o netezește ușor.

Mască pe bază de mere

Știi vorba aceea… cu un măr pe zi ții doctorul departe. Acest lucru este valabil și în cazul tenului. Pregătește o delicioasă mască pe bază de mere, banane și iaurt. Fierbe ușor un măr, cât să-l poți decoji repede, pasează pulpa, adaugă o linguriță de banană zdrobită și o linguriță de iaurt sau smântână. Aplică pe ten și șterge după 20 de minute. Este o rețetă perfectă pentru tenurile uscate.

Copyright: baryla / 123RF Stock Photo