În cosmetică, strugurii sunt cunoscuți pentru conținutul mare de polifenoli (antioxidanți puternici), care acționează împotriva radicalilor liberi, stopând îmbătrânirea celulară și apariția liniilor fine de expresie și a ridurilor.

Îți recomandăm câteva măști de față cu struguri, pentru prepararea cărora vei investi puțin și vei fi surprinsă să descoperi efecte benefice pe termen lung.

Mască de față cu struguri pentru conturul ochilor

Pielea din zona conturului ochilor este mai subțire, mai fină și predispusă la apariția ridurilor. Iată un tratament pe care-l poți face de trei ori pe săptămână. Ai nevoie de două boabe de struguri fără semințe și coajă pe care le zdrobești bine. Le amesteci cu două capsule de vitamina E. Aplici compoziția în zona conturului ochilor și lași să acționeze peste noapte. Dimineața, clătești cu apă caldă.

Citește și – 6 măști faciale homemade pentru pielea sensibilă

Loțiune tonică facială din struguri

Prepară-ți o loțiune tonică acasă pentru a oferi hidratare și a stopa îmbătrânirea tenului. Ai nevoie de sucul proaspăt de la 15 boabe de struguri, pe care trebuie să-l pui într-un recipient, de preferat să nu fie din plastic. Apoi, cu o dischetă demachiantă îmbibată cu suc, ștergi delicat fața și gâtul și lași sucul să se usuce pe față 10 minute. La final, clătești cu apă călduță. Atenție, când aplici această loțiune, fața trebuie să fie perfect curată!

Mască de față cu struguri antirid

Este una dintre cele mai cunoscute măști de față dintr-un singur ingredient. Practic, ai nevoie doar de struguri. Taie boabele de struguri în jumătăți și dă-te pe față și gât cu ele, insistând în zonele predispuse la apariția ridurilor – frunte, zona din jurul buzelor, gât. Lasă boabele pe față 20 de minute și apoi clătește bine fața cu apă călduță.

Foto: 123rf

Citește și – De la ce vârstă trebuie să începi să folosești cremă antirid