Vezi și – Așa poți trata și preveni apariția ridurilor iarna aceasta (VIDEO)

Mască de față cu miere și lămâie

Este o mască pe care e recomandat să o faci seara, înainte de culcare. Un tratament bogat în antioxidanți și enzime naturale care ajută la reîmprospătarea tenului.

Măști de față cu miere cu efect antirid. Încearcă-le și tu!

Ingrediente:

  • 2 linguri de miere naturală
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt

Mod de preparare și de aplicare:

Într-un bol mic sau o ceașcă amestecă ingredientele și aplică pe față, evitând zona din jurul ochilor și colțurile buzelor. Lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă din abundență. Atenție – apa nu trebuie să fie fierbinte! După aceea, șterge fața și aplică o cremă de noapte hidratantă sau antirid pe care o folosești în fiecare seară. Îți poți prepara această mască de două sau de trei ori pe săptămână.

Mască de față cu miere și turmeric

Folosit în bucătărie, turmericul, cunoscut și sub numele de curcuma, este un ingredient foarte bun și în tratamentele cosmetice pe care le poți face acasă. Combinat cu miere are rol benefic în corectarea imperfecțiunilor tenului. Încearcă această mască facială cu proprietăți antioxidante! Ridurile și petele de pe piele vor fi diminuate.

Măști de față cu miere cu efect antirid. Încearcă-le și tu!

Ingrediente:

  • 3 linguri cu miere
  • o lingură cu turmeric

Mod de preparare și de aplicare:

Amestecă cele două ingrediente bine, până se formează o pastă de consistență cremoasă. Aplică pe față și lasă să acționeze între 20 și 30 de minute. Îndepărtează cu o dischetă umedă, apoi clătește fața cu apă caldă. Încearcă acest tratament de trei ori pe săptămână, iar peste două săptămâni vei vedea primele schimbări.

Măști de față cu miere – Combină mierea cu aspirină!

Aspirina a devenit un ingredient în măștile cosmetice destul de popular în ultimii ani. Datorită conținutului său în acid salicilic, aspirina reduce imperfecțiunile pielii cauzate de poluare, toxine sau expunerea la soare. În combinație cu mierea, contribuie la diminuarea ridurilor fine.

Ingrediente:

  • 3 linguri cu miere naturală
  • 6 aspirine

Mod de preparare și de aplicare:

Pisează aspirinele într-un bol până obții un praf. Toarnă mierea peste și amestecă bine, până faci o pastă. Aplică pe față și lasă masca să acționeze jumătate de oră. Clătește apoi cu apă călduță. Folosește acest tratament de două ori pe săptămână.

Alege una dintre aceste măști de față cu miere! Se prepară foarte ușor, bugetul tău nu va fi afectat, iar efectele nu vor întârzia să apară!

Ce trebuie să știi când îți prepari o mască de față acasă

  • Verifică termenul de garanție a ingredientelor!
  • Nu aplica masca în zona din jurul ochilor, unde pielea este mai fină, decât dacă este o mască specială pentru această zonă!
  • Întotdeauna clătește cu apă călduță, nu fierbinte!
  • Dacă pielea se înroșește după ce folosești prima dată o mască, e posibil să ai o reacție la unul dintre ingrediente. Nu o folosi a doua oară! Încearcă alta!

Foto: 123rf

Citește și – 5 sfaturi pentru în grijirea tenului după 40 de ani