Există mai multe posibilități de a valorifica la maximum mascara – atât produsul în sine, cât și ”bagheta” magică ce ne transformă genele și privirea. Spre exemplu, atunci când ai terminat un produs, păstrează peria de la mascara pentru a o refolosi.

Perie pentru sprâncene

Este una dintre cele mai frecvente modalități de a reutiliza peria de gene pentru… sprâncene. De regulă, orice perie de mascara este eficientă și pentru disciplinarea sprâncenelor. Dacă vrei ca acestea să-și păstreze forma mai mult timp, pulverizează o cantitate mică de spray fixativ pe perie, apoi periază sprâncenele.

Propria mascara

De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți placă peria de la o mascara și compoziția, textura sau culoarea de la o alta? Cine te oprește să folosești peria preferată alături de produsul preferat? Singurul dezavantaj este că, după fiecare utilizare a periei, trebuie să cureți peria, astfel încât aceasta să nu rămână încărcată cu produs mult timp – nu este igienic.

Ulei pe gene

Dacă vrei să aplici un tratament special pe gene, cum ar fi, de exemplu, uleiul de ricin, cea mai bună modalitate este să folosești o astfel de perie, cu ajutorul căreia vei aplica mult mai ușor și mai eficient produsul.

Artă pe unghii

Dacă vrei să creezi un model special pe unghii, poți folosi o perie pentru gene. Aplică o culoare de bază pe unghii și așteaptă să se usuce. Toarnă câteva picături de altă culoare pe un suport de plastic, apoi treci cu peria de mascara peste culoare. Joacă-te cu peria colorată pe unghii, pentru a crea modele interesante. Cu siguranță vor fi unice!

Eyeliner

Nu ai la îndemână nici un eyeliner? Folosește mascara. De regulă, atunci când scoți peria din tub, la capătul acesteia vei observa o cantitate mai mare de produs. Folosește-o, cu ajutorul unei pensule de conturare a ochilor, pentru a trasa modelul pe care ți-l dorești.

 

Sursa foto:Shutterstock