Știm să aproape orice tip de masaj ne aduce o stare de relaxare deplină, iar masajul scalpului nu face excepție de la această regulă. Însă ce trebuie să facem pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, adică să stimuleze microcirculația la nivelul scalpului, iar astfel părul să devină mai mătăsos și, de ce nu, mai sănătos?

Există mai multe tehnici de masaj al scalpului, în care poți include și folosirea unor uleiuri, însă nu în cantități mari. Este suficient să-l încălzești puțin, apoi să-l iei din vas cu vârfurile degetelor și să masezi, prin mișcări circulare, scalpul.
Un masaj eficient durează între 10 și 15 minute. Important este să fii într-un loc care să te ajute să te relaxezi complet, departe de orice tentație care ți-ar distrage atenția. Este bine să păstrezi uleiul mai mult timp pe păr, însă nu mai mult de 24 de ore, întrucât va începe să atragă praful, și, implicit, să slăbească rezistența părului.
Înainte de a începe masajul, periază ușor părul. Pornește cu mișcările degetelor de la tâmplă spre ceafă, și de la ceafă spre tâmplă, controlând cât de puternică sau de fină este presiunea pe care degetele o exercită asupra scalpului. Sunt persoane care folosesc masajul ca modalitate prin care să stimuleze creșterea părului, tocmai de aceea, două reprize pe săptămână, a câte 15 minute, ar trebui să fie o tentație pentru fiecare dintre noi.

Sursa foto:Thinkstock