Dincolo de efectele sale relaxante și calmante – fie că tu îl realizezi, dar mai ales atunci când altcineva se ocupă de el –, masajul scalpului ajută la fortifierea firelor de păr, prin faptul că stimulează circulația sanguină. Mai exact, spun experții Nioxin, activează microcirculația locală, reglează sebumul și elimină excesele de deșeuri naturale aflate în sange.

Stopează căderea părului?

Un masaj constant poate contribui la stoparea părului, ajutând la stimularea noilor rădăcini. Recomandat este să realizezi acest masaj chiar înainte de a face duș, pentru ca efectele sale să fie cât mai evidente. Scopul tău este de a asigura oxigenarea scalpului.

Ce să eviți atunci când faci masajul scalpului?

– Evită ritmul mult prea rapid al mișcărilor – pentru masaj, în general, trebuie să-ți aloci mai multe minute, astfel încât să atingi și gradul de relaxare necesar.

– Nu presa puternic, cu vârfurile degetelor sau cu unghiile. Atingerea trebuie să fie fermă, dar delicată în același timp, și efectuată cu buricele degetelor.

– Pornește din centrul scalpului spre exterior. Folosește toate degetele și încearcă să execuți mișcări simetrice.

– Dacă după masaj, urmează dușul, poți folosi, de asemenea, și uleiuri special concepute pentru pielea scalpului, sau uleiuri naturale, precum cel de argan sau de jojoba.

– Dupa masaj, periază părul ușor și bucură-te de rezultate! Pentru rezultate vizibile, folosește piepteni și perii din fibre naturale sau din lemn.

 

Sursa foto:Shutterstock