Cătălina Stoica, nailexpert Beauty District, ne-a spus ce manichiuri se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2018-2019.

Pasteluri, culori închise sau nuanțe mai reci? În această toamnă ai de unde alege dacă dorești o manichiură de zi sau una sofisticată, cu accente retro. Încearcă să combini formele și culorile pentru a ieși în evidență prin ceva nou. Iată câteva tendințe explicate de specialist.

Verde army

Manichiuri pentru toamna 2018

Verde army, musai decorat cu „medalii aurii”. Kaki-ul este una dintre culorile acestei toamne, așa că îți recomand să se regăsească și în manichiura ta. Acesta poate fi completat de paiete aurii, cu aspect nefinisat, ce pot contura unghia de jur împrejur. Alege paietele atunci când vrei ceva special, pentru o petrecere poate sau pentru o ținută în care să ai și elemente aurii. Astfel se vor găsi elemente comune, iar aspectul tău va fi unitar.

Inspirație retro

Manichiuri pentru toamna 2018

Strălucirea cabaretului și a burlesque-ului retro se regăsește în acest sezon și pe unghii. Fie că este roșu burgundy sau cu glitter, unghiile sunt aduse acum în lumina reflectoarelor și se transformă într-un spectacol. Ne putem inspira de la Dita von Teese și celebra ei manichiură half-moon, care acum este în tendințe. Poartă acest tip de manichiură în zilele în care alegi ținute elegante. Nu este potrivită pentru haine sport.

Citește și – Lacul de unghii: ghid complet de utilizare

Aurora Boreală

Manichiuri pentru toamna 2018

Nuanțele mai reci, glaciare, ce ne duc cu gândul la temperaturi scăzute sunt și ele o tendință cheie pentru toamna-iarna 2018. Vorbim aici despre nuanțe de lila, vernil, bleu, gri, inspirate din Aurora Boreala, fenomen ce se poate vedea foarte des la poli. Așadar, e mai greu de ajuns să vezi acest fenomen spectaculos, dar foarte ușor să te inspiri din el și să-l aduci pe unghiile tale. Trebuie doar să alegi o nuanță din cele de mai sus.

Efect 3D pe unghii

Manichiuri pentru toamna 2018

Poate părea o exprimare puțin pretențioasă, dar, de fapt, este vorba despre creativitate și încercări. Efectul 3D este creat de texturile diferite pe aceeași unghie, o tendință care se remarcă la finalul acestui an. Culori precum onixul, negrul obsidian se regăsesc în acest trend și poți să te joci cu ele pentru a crea diverse modele în relief. Cum spuneam, ai nevoie de puțin timp liber și dorința de a încerca ceva nou.

Pasteluri și forme geometrice

Manichiuri pentru toamna 2018

Nuanțele de galben pastel, bej, roz pal sau gri rece pot fi folosite cu încredere pe unghii în lunile ce urmează. Ele pot fi aplicate pe unghii nude, creând forme geometrice inegale. Uită de simetrie și alege să încerci tot felul de combinații și forme, mai ales dacă ești nonconformistă și vrei să fii altfel. Joacă-te cu nuanțele și formele până ajungi la modele care să te reprezinte și să-ți pună în evidență personalitatea.

Uită de manichiura clasică franțuzească!

Tot în sezonul toamnă-iarnă, trebuie să știi că unghiile se asortează cu machiajul ochilor. De asemenea, ține cont că manichiura clasica French este out din tendințe pentru acest final de an.

Foto: Shutterstock

Citește și – 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre manichiura semipermanentă