Manichiuri de vară – ce culori se poartă

Nuanțele pastelate, mate, se potrivesc zilelor însorite și ținutelor vesele. Alege-le cu încredere, deoarece se află în mare vogă vara asta. Unghiile roșii continuă să fie în tendințe și sunt potrivite pentru ținutele sofisticate, elegante. De asemenea, culorile tari, precum portocaliul, albastrul sau verdele crud, sunt perfecte pentru zilele în care vrei să ieși în evidență.

Culori viiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cum pregătești unghiile înainte de a aplica lacul de unghii

Înainte de a afla ce culori și modele se poartă în acest sezon, e bine să știi câțiva pași pentru ca manichiura ta să fie impecabilă și să reziste cât mai mult. Adina Cepoi, trainer Jessica Cosmetics România, îți spune cum pregătești unghiile înainte de aplicarea lacului de unghii.

„Primul pas este să îți speli bine mâinile cu apă și cu săpun, ca să ți le degresezi. Urmează aplicarea unei creme hidratante. Apoi e rândul cuticulelor să fie îngrijite. Unge-le cu un ulei special și împinge-le încet cu un bețișor de lemn de portocal. Atenție! Nu apăsa pe unghie, ci înspre deget, paralel cu unghia!”, spune Adina Cepoi

 

E momentul pentru pilirea unghiilor. Acest pas trebuie să îl faci cu finețe cu pila din carton. Execută doar mișcări în același sens până obții forma și lungimea la care visezi. La final, degresează unghia cu o dischetă demachiantă îmbibată în alcool sanitar.

Manichiuri de vară - ce culori și modele se poartă în acest sezon

 

 

Cum aplici corect lacul de unghii?

În primul rând, trebuie să te asiguri că unghia a fost curățată în prealabil. Aplică o bază, care poate fi și un tratament adaptat nevoilor unghiilor tale, în dublu strat. Apoi aplică lacul de unghii colorat, tot în dublu strat, de la bază către vârf, sigilând marginile libere. La final aplică un top.

Ce modele de manichiuri porți în vara 2017

Vara aceasta alege modele grafice de la linii sau triunghiuri până la alte forme geometrice. Pot fi făcute atât pe unghii lungi, cât și pe unghii scurte. De asemenea, pentru ocazii speciale, încearcă un piercing în unghie – cristalele cu aspectul picăturilor de rouă sau perlă sunt foarte la modă în acest sezon.

Forma unghiilor

„În privința formei, dacă preferi unghiile lungi, se poartă cele foarte ascuțite, cu aspect de triunghi către vârf”, spune Cătălina Stoica, nail expert la Beauty District. „Unghiile scurte sunt pilite drept, doar cu colțurile alungite”, completează specialistul

Foto: 123rf, Instagram

Vezi și: Modele unghii potrivite în orice sezon