Indiferent de destinația aleasă, pregătirile sunt aproape aceleași. Și cum în vacanță tot ce dorești este să uiți de griji, de probleme și de responsabilitățile zilnice, rezervă-ți timp și pentru o manichiură impecabilă. Dacă te-ai plictisit de ceva clasic, inspiră-te din aceste propuneri. Culori, modele, imprimeuri… Alege-le pe cele care ți se potrivesc sau creează-ți singură unele pe gustul tău.

1. Variante de roșu

Manichiuri de vacanță. Avem 5 propuneri pentru tine!

Roșul a fost dintotdeauna și rămâne una dintre cele mai romantice sau provocatoare culori pe unghii. În timpul vacanței, încearcă să renunți la roșul clasic și să alegi diverse variante ale acestei culori. Poate fi un roz mai închis, grena, roz pal, un roșu spre portocaliu. Iar pentru o notă jucăușă, pe o unghie poți face un model inspirat de locul unde te afli sau de dispoziția din ziua respectivă. O ancoră, o scoică, o frunză, un fruct de pădure etc.

2. Manichiuri de vacanță – Inspirație marină

Manichiuri de vacanță. Avem 5 propuneri pentru tine!

Probabil nu ai atâtea zile de concediu vara aceasta câte idei de manichiuri de inspirație marină ai avea. De la linii, ancore, scoici până la combinații de alb, bleu albastru sau chiar roșu. Se potrivesc atât pe unghii scurte, cât și pe unghii lungi, așa că nu-ți rămâne decât să încerci. În cazul în care ți se pare dificil să faci acele modele, poți pur și simplu să alternezi culorile pe unghii, alegând nuanțe care te duc cu gândul la mare.

3. Manichiură pastel

Manichiuri de vacanță. Avem 5 propuneri pentru tine!

Dacă ai dexteritate și răbdare, poți încerca acasă acest tip de manichiură. Dacă nu ai timp, mergi la salon. Este unul dintre cele mai vesele modele pentru vară, mai ales că ai la dispoziție o mulțime de variante de a-ți asorta manichiura cu hainele sau cu machiajul. În funcție de nuanțele tale preferate, poți schimba culorile, alegând pastelurile care sunt pe gustul tău. Indiferent însă, de cele pe care le preferi, aceasta rămâne o manichiură de încercat în vacanță.

Citește și – TOP 10 reguli de frumusețe pentru concediu

4. Fructele verii

Manichiuri de vacanță. Avem 5 propuneri pentru tine!

Manichiurile inspirate din modele cu fructe sunt și în această vară pe lista celor de testat. Am ales o variantă cu pepene roșu, dar sunt atâtea, încât poți varia la câteva zile. Nu uita, pentru ca manichiura să dureze mai mult timp să aplici un top coat în fiecare zi. Cumpără-ți un top coat care să nu îngroașe lacul de unghii, ci doar să ofere mai multă rezistență și durată. Aplică-l cu măsură, fără a exagera. Astfel, manichiura poate rezista chiar și până la 10 zile.

5. Buline portocalii

Manichiuri de vacanță. Avem 5 propuneri pentru tine!

Îți plac filmele, muzica și lucrurile retro? Atunci acest tip de manichiură este pentru tine. Până și portocaliul pare desprins dintr-un film de acum mulți ani de la malul mării. Iar combinația cu ochelari de soare sau o eșarfă cu același imprimeu, îți va da un aer sofisticat și elegant. Ce zici? Alege buline în orice culoare te inspiră. Nu vei trece neobservată. Atenție la forma unghiilor. Bulinele se potrivesc pe unghiile tăiate drept.

Foto: Shutterstock, 123rf

Citește și – 7 pași pentru o pedichiură perfectă