Considerată cartea de vizită a oricărei femei, manichiura este în topul preocupărilor legate de frumusețe, indiferent de anotimp. Tendințele pentru sezonul rece propun nuanțe versatile, care te vor ajuta să fii în ton cu anotimpul. Pe lângă cele cinci manichiuri pe care ți le prezentăm în aceste pagini, ia în considerare și alte variante pe care le poți încerca: modele grafice, de la simple linii la unele mai elaborate, imprimeu din dantelă și nu uita de clasicul roșu care continuă să se poarte pe unghii și în acest sezon.

Unghii metalice, nuanțe închise

5 manichiuri pentru această iarnă

Când spunem unghii închise ne referim la nuanțele burgundy, albastru, violet și chiar negru. Până vine primăvara le poți alege fără nicio grijă că nu ai fi la modă. Iar dacă dorești să fii 100% în tendințe, mergi pe variantele metalice ale culorilor de mai sus. În cazul în care vrei să dai o notă elegantă, poți aplica discret strasuri la baza unei unghii. Pentru a dura mai mult, optează pentru o manichiură cu gel.

Manichiură franțuzească inedită

5 manichiuri pentru această iarnă

Dacă te-ai plictisit de manichiura french clasică, în care albul este la putere, poți încerca diverse combinații de alte culori. În această iarnă renunță la alb și înlocuiește-l cu roșu, iar dacă vrei o variantă mai elegantă sau festivă, cu auriu, argintiu sau chiar cu sclipici. De asemenea, poți să realizezi o manichiură franțuzească pe o bază de nude, gri sau roz.  Fii creativă, testează și alege să ai unghiile altfel în fiecare săptămână.

Manichiuri de iarnă – Unghii aurii

5 manichiuri pentru această iarnă

Ai nevoie de puțin curaj și de o petrecere pentru a-ți face unghiile aurii. Nu îți recomandăm să le ai așa în timpul zilei la serviciu, deoarece variantele de auriu – metalic, sidefat, cu sclipici, mat – se potrivesc unor ținute mai elegante. În privința formei unghiilor, auriul vine bine atât pe cele scurte, cât și pe cele lungi, așa că nu îți rămâne decât să încerci măcar o dată în această iarnă. Fiind în tendințe, vei găsi ușor lacuri de unghii aurii.

Citește și – Tratamente naturiste pentru unghii cu probleme

Variante de gri

5 manichiuri pentru această iarnă

Dacă îți place griul, a venit vremea să încerci această manichiură. Pornește de la cea mai deschisă nuanță, aproape de alb, treci la clasicul gri și apoi la cea mai închisă variantă. Le poți alterna exact așa cum îți dorești. Această manichiură se asortează perfect cu vremea de afară și, de asemenea, o poți purta atât cu haine în culori puternice, cât și cu negru sau alb. Îți recomandăm să încerci și cu ojă mată, în cazul în care ai unghiile scurte.

Unghii cu accesorii aplicate

5 manichiuri pentru această iarnă

Pietrele simple, semiprețioase sau strasurile nu lipsesc de pe unghii atunci când mergi la un eveniment deosebit. Dacă ești îndemânatică, poți încerca singură acasă, dar, pentru ca rezultatul să fie impecabil, recomandat este să mergi la un salon. Acolo vei descoperi multe modele, șabloane, variante de pietre. În privința culorilor, încearcă să nu combini mai mult de două. Altfel totul va părea prea încărcat iar manichiura își va pierde eleganța.

Foto: Shutterstock, 123rf

Citește și – Cum aplici corect lacul de unghii? Ce spune specialistul?