În fiecare an, la începutul primăverii şi toamnei, industria cosmetică îşi prezintă noutăţile: atrăgătoare, inovatoare, menite să-ţi facă alegerile întotdeauna dificile, lucru valabil şi la capitolul manichiură. De o bună perioadă de timp, manichiura este mai mult decât o completare a vestimentaţiei sau un simplu accesoriu. Culorile, texturile, modelele, tehnicile sunt într-o continuă transformare, astfel încât alegerea finală să facă faţă cu brio cerinţelor tale: să fie (sau nu) în tendinţe, să se asorteze (sau nu) vestimentaţiei, să se potrivească (sau nu) vârstei, să te reprezinte.

Vârsta, criteriu de alegere?

Cu siguranţă, nu, spun voci importante ale industriei de frumuseţe – da, spune realitatea. De câte ori nu te-ai oprit în faţa unor lacuri de unghii albastre, verzi sau galbene, şi ai ales, la final, un roşu clasic sau un lac burgund, doar pentru că „acele culori nu sunt pentru tine”? Asta nu înseamnă că unele ar fi bune şi celelalte rele, ci pur şi simplu că unele sunt variante pe care am ajuns să le simţim „sigure” şi altele pe care le privim de la distanţă, considerându-le nepotrivite cu vârsta.
Şi totuşi, nu vârsta este elementul-cheia aici, ci propria personalitate. Iar dacă în faţa acelui raft cu lacuri de unghii în alte culori decât cele pe care le porţi de obicei ai vrea să testezi un astfel de produs, nu face alegerea în funcţie de argumentele legate de vârstă, ci doar de felul în care simţi că o astfel de combinaţie te-ar putea ajuta să-ţi exprimi mai bine personalitatea.

Sursa foto:123rf.com